RAMMET: Yulia og Sergej Skripal fotografert sammen. De ble begge rammet av nervegift i starten av mars. Foto: REX/Shutterstock / REX/Shutterstock

Kusinen på russisk TV: Forgiftet eksspion har det bra

Russisk TV har publisert et lydklipp der det som antas å være datteren til eksspionen Sergej Skripal sier at de begge «har det bra».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag 4. mars ble den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England, sammen med sin 33 år gamle datter Julia.

les også

Anklagene hagler mellom Russland og Storbritannia

Britisk politi har slått fast at de to var utsatt for et attentat der det ble benyttet nervegift. Skripals tilstand har lenge være kritisk, mens datterens tilstand er bedret.

les også

Wenger om den politiske spenningen: – Ingen vet helt hva som foregår

Niesen til Skripal sier nå på russisk TV at den eksspionen har det bra, og at han sover. Hun sier til programmet «60 minutter» på russisk statlig TV at hun har snakket med sin kusine Julia, som også ble offer for giftangrepet på britisk jord.

– Julia sier at alt er normalt, han hviler nå, han sover, alles helse er normal, ingen har uopprettelige skader, jeg blir snart utskrevet, alt er greit, sier Viktorija Skripal.

Britisk politi bekrefter at Julia er i god behold.

– Jeg våknet opp over en uke siden og jeg er veldig glad for å meddele at jeg blir bedre for hver dag som går. Jeg er veldig takknemlig for interessen og for alle de godhjertede meldingene jeg har fått, sier Julia i en pressemelding videreført av London Metropolitan Police.

Hun takker menneskene i Salisbury som hjalp henne på dagen hun og faren ble forgiftet, og de ansatte på sykehuset.

– Jeg er sikker på at dere skjønner at jeg føler meg ganske desorientert etter denne episoden, og håper at dere vil respektere privatlivet mitt gjennom denne hvileperioden, sier hun videre.

Onsdag uttalte kusinen at hun planlegger å reise til London for å hente Julia i løpet av de neste dagene. Hun fortalte at hun har søkt om et britisk visum og vært i kontakt med den russiske ambassaden i London.

– For øyeblikket har jeg et mål: Fly dit og hente Julia – i det minste Julia, sa hun på russisk TV ifølge The Guardian.

les også

Russland ønsker å besøke Skripals datter

Storbritannias statsminister Theresa May sa mandag 12. mars at det var nervegiften Novitsjok som ble brukt og anklaget Russland for å stå bak.

Russland nekter og har etterlyst beviser.

les også

Russland utviser norsk diplomat: – Vi anser utvisningen som uberettiget

Storbritannia og en rekke andre land i Europa, samt USA og Australia, har til sammen utvist over hundre russiske diplomater. Russland svarer med samme mynt, og utviser blant annet en norsk diplomat.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) gransker nå prøver av den angivelige nervegiften, men har ikke trukket noen konklusjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder