VARETEKTSFENGSLET: Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy. Her under et intervju i 2014. Foto: Kristofer Sandberg

Nicolas Sarkozy varetektsfengslet

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er tatt inn til avhør og varetektsfengslet av fransk politi.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder franske medier.

Den tidligere presidenten avhøres i forbindelse med en etterforskning av straffbare økonomiske forhold i forbindelse med sin valgkamp i 2007, skriver avisen Liberation.

Sarkozy anklages for å ha mottatt flere millioner euro i ulovlige valgkampbidrag fra regimet til Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi.

Fransk politi har etterforsket saken siden 2013.

les også

Nicolas Sarkozy vil tilbake i presidentpalasset for å redde Frankrike

Sarkozy har også tidligere vært innblandet i økonomiske skandaler:

• Han har vært mistenkt for å ha mottatt 50 millioner euro i valgkampstøtte fra Libyas diktator Muammar Gaddafi i 2007. Beskyldningene stammer fra den libyske lederens sønn, Saif-al Islam Gaddafi, og en forretningsmann med nære bånd til Sarkozys tidligere rådgivere. Sarkozy spilte en sentral rolle i krigen i Libya i 2011 som førte til at Gaddafi ble styrtet og drept.

• Sarkozy har også vært mistenkt for å ha utnyttet Frankrikes rikeste kvinne, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, økonomisk. Hun skal ha gitt store summer til Sarkozys valgkamp, men skal ha vært for syk og svak til å forstå hva hun gjorde. Bettencourt ble umyndiggjort i 2011. Saken mot Sarkozy ble henlagt i oktober 2013.

• Karachi-affæren fra 1995, da Sarkozy var forsvarsminister, der to av hans medhjelpere mottok penger under bordet i en våpenhandel med Pakistan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder