VARETEKTSFENGSLET: Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy. Her under et intervju i 2014. Foto: Kristofer Sandberg

Nicolas Sarkozy varetektsfengslet

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er tatt inn til avhør og varetektsfengslet av fransk politi.

Det melder franske medier.

Den tidligere presidenten avhøres i forbindelse med en etterforskning av straffbare økonomiske forhold i forbindelse med sin valgkamp i 2007, skriver avisen Liberation.

Sarkozy anklages for å ha mottatt flere millioner euro i ulovlige valgkampbidrag fra regimet til Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi.

Fransk politi har etterforsket saken siden 2013.

les også

Nicolas Sarkozy vil tilbake i presidentpalasset for å redde Frankrike

Sarkozy har også tidligere vært innblandet i økonomiske skandaler:

• Han har vært mistenkt for å ha mottatt 50 millioner euro i valgkampstøtte fra Libyas diktator Muammar Gaddafi i 2007. Beskyldningene stammer fra den libyske lederens sønn, Saif-al Islam Gaddafi, og en forretningsmann med nære bånd til Sarkozys tidligere rådgivere. Sarkozy spilte en sentral rolle i krigen i Libya i 2011 som førte til at Gaddafi ble styrtet og drept.

• Sarkozy har også vært mistenkt for å ha utnyttet Frankrikes rikeste kvinne, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt, økonomisk. Hun skal ha gitt store summer til Sarkozys valgkamp, men skal ha vært for syk og svak til å forstå hva hun gjorde. Bettencourt ble umyndiggjort i 2011. Saken mot Sarkozy ble henlagt i oktober 2013.

• Karachi-affæren fra 1995, da Sarkozy var forsvarsminister, der to av hans medhjelpere mottok penger under bordet i en våpenhandel med Pakistan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder