DRAPSKULT: Nesten 50 år etter at hun ble dømt for sin rolle i et dobbeltdrap utført av Charles Mansons tilhengere, kan Leslie Van Houten bli løslatt. Foto: Arkivfoto: Stan Lim / Orange County Register / SCNG / AP

Mansons yngste disippel kan bli løslatt

Leslie Van Houten, det yngste medlemmet av drapskulten til Charles Manson, kan bli løslatt etter over fire tiår i fengsel.

 • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

For tredje gang har en høring i fengselet endt med en anbefaling om at 69 år gamle Van Houten kan løslates. Tidligere California-guvernør Jerry Brown har tidligere satt foten ned, men nå er det opp til etterfølgeren Gavin Newsom om den drapsdømte slipper ut av fengsel.

Leslie Van Houten ble en del av den såkalte Manson-familien – kretsen rundt Charles Manson – på slutten av 1960-tallet. Hun var 19 år gammel da hun deltok i drapene på Leno La Bianca og hans kone Rosemary en dag etter at «familien» drepte filmregissøren Roman Polanskis gravide kone, skuespilleren Sharon Tate, og fire andre i 1969.

Drapene var starten på det Manson trodde var en kommende rasekrig. Han kalte krigen «Helter Skelter» etter Beatles-sangen fra The White Album.

Van Houten var den yngste Manson-tilhengeren som deltok i et av de mest bestialske drapene i nyere, amerikansk historie. Hun ble dømt til døden, men straffen ble omgjort til livstids fengsel da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet. Da saken ble gjenopptatt, ble hun på nytt dømt til livstidsstraff. Siden da har hun tatt videregående utdanning og fått anerkjennelse for å være en mønsterfange.

Charles Manson døde i november 2017, 83 år gammel. Han ble aldri en fri mann.

Flere artikler

 1. Den yngste Charles Manson-tilhengeren søker om prøveløslatelse

 2. Pluss content

  Slik gikk det med Mansons kvinner

 3. PEIL FORKLARER: Manson murders

 4. Anbefaler benådning for Manson-tilhenger

 5. Femti år med virkelighetskrim

Fra andre aviser

 1. Skuespilleren Luke Perry er død

  Bergens Tidende
 2. California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn

  Bergens Tidende
 3. FBI: Seriedrapsmann har drept minst 50 mennesker

  Aftenposten
 4. Tarantinos siste film er en kjærlighetsfull og leken hyllest til en tidsepoke – og til Sharon Tate

  Bergens Tidende
 5. Bokanmeldelse: «Knutby» er blitt en flat roman om en bisarr sekt

  Aftenposten
 6. Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder