BRANN: Dette hotellet i Bautzen øst for Dresden brant opp da det ble renovert før det skulle brukes som asylmottak. Angrepet skjedde i 2016.
BRANN: Dette hotellet i Bautzen øst for Dresden brant opp da det ble renovert før det skulle brukes som asylmottak. Angrepet skjedde i 2016. Foto: RICO LOEB / dpa / AFP PHOTO

700 angrep mot flyktninger i Tyskland i år

UTENRIKS

121 mennesker er skadet i angrep mot flyktninger hittil i år.

Publisert:

Det ble registrert 77 angrep mot flyktningmottak og boliger, og 627 angrep utenfor disse, viser tall fra innenriksdepartementet, gjengitt av mediekonsernet Funke.

Dette er færre enn i første halvår i 2017 da det ble registrert 1.058 angrep mot flyktninger utenfor mottak og boliger og 180 angrep mot slike bygninger.

I hele fjor ble det registrert over 2.200 angrep mot flyktninger i Tyskland, mens det året før var over 3.500 slike angrep som omfattet alt fra ildspåsettelse til grov vold.

– Selv om jeg er generelt glad for nedgangen siden 2016, er dette fortsatt en indikasjon på den uholdbare hverdagsrasismen og volden fra ytre høyre, sier Ulla Jelpke fra partiet Die Linke.

Ut mot høyre-parti

Jelpke er talsperson for innenrikssaker hos venstrepartiet Die Linke. Hun anklager det radikale ytre høyre-partiet Afd, Alternative für Deutschland, for å ikke bry seg om konsekvensene av sin innvandrings-retorikk.

– Det daglige hatet mot flyktninger, nå også fra AfD i riksforsamlingen, har konsekvenser, sier Linke til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

AfD har hatt kraftig fremgang i tysk politikk etter flyktningkrisen i 2015. Tysklands leder Angela Merkel sto da igjen som en av de mest innvandringsvennlige statslederne i Europa.

Jelpke ber regjeringspartiets støtteparti, det konservative bayerske partiet CSU, om å ta volden på alvor.

– CSU og innenriksminister Seehofer bør også notere seg at den ensidig negative beskrivelsen av innvandring har alvorlige konsekvenser for de menneskene det gjelder, sier Jelpke.

VG/NTB

Her kan du lese mer om