SKAL VÆRE SKADET: Ifølge den danske avisen er den drapsdømte ubåtbyggeren overfalt i fengselet. Her avbildet i ubåten Nautilus i april 2004. Foto: Jeppe Michael Jensen / NTB scanpix

Peter Madsen overfalt i fengselet

Peter Madsens advokat bekrefter at den drapsdømte oppfinneren har blitt overfalt i Storstrøm fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland Falsters politi, Kim Kliver, bekrefter til avisen at en 47-årig innsatt ved Storstrøm fengsel på Falster er blitt overfalt av en annen innsatt som nå er siktet for voldsbruk.

les også

Peter Madsen dømt til livsvarig fengsel for drapet på Kim Wall

– Ved overfallet er det utøvet vold, og det er en skade i ansiktet som følge av volden, sier han.

DREPT: Den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Privat

Inspektøren legger til at det ikke er brukt slagvåpen.

Fornærmede fikk kortvarig behandling, men er nå tilbake i fengselet igjen. Ekstra Bladet skriver i sin fredagsutgave at de har opplysninger om at det er Peter Madsen som er overfalt, og dette bekrefter også hans advokat fredag formiddag:

– Jeg har akkurat snakket med min klient, og jeg kan bekrefte at han ble overfalt i går. Han har det etter omstendighetene ok, skriver advokat Betina Hald Engmark i en SMS til danske BT.

les også

«Kynisk, planlagt og særdeles brutalt»

Pluss content

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som er bakgrunnen for overfallet, utover at den fornærmede og den siktede var sammen på tidspunktet det skjedde.

Ifølge Folketidende, som først omtalte overfallet, er siktede en 18-årig mann.

les også

Kim Walls foreldre: – Vi var ikke bekymret

Overfallet fant sted onsdag kveld, to dager før årsdagen for at den svenske journalisten Kim Wall seilte ut med den danske oppfinneren i hans hjemmebygde ubåt i august 2017.

Købehavns byrett idømte i april Madsen Danmarks strengste straff, livsvarig fengsel, for drapet på Wall.

FUNNET: Peter Madsen da han ble reddet fra den synkende ubåten 11. august 2017. Foto: Scanpix Denmark/Bax Lindhardt/via REUTERS 

– Det er snakk om et kynisk og planlagt seksuelt overgrep og drap av særdeles brutal karakter på en tilfeldig kvinne, som i forbindelse med sitt journalistiske arbeid hadde tatt imot en tur i hans ubåt, sa dommer Anette Burkø da hun leste opp dommen.

les også

Peter Madsen flyttet hit: Slik er Danmarks mest moderne fengsel

Pluss content

Venter på ankebehandling

Madsen har selv kun erkjent å ha partert liket av Wall, og mener han handlet i panikk. Han har forklart at hun døde som følge av forgiftning ombord i ubåten. Han anket dommen på stedet, og anken, som kun skal vurdere straffeutmålingen og ikke skyldspørsmålet, skal opp i september.

VG har tidligere skrevet om at Madsen er varetektsfengslet i Storstrøm Fængsel, som er Danmarks nyeste lukkede anstalt, mens han venter på at ankesaken i Østre Landsret.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Madsens forsvarer natt til fredag, uten å lykkes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder