FENGSELSSLAGSMÅL: Det lokale brannvesenet rykket ut til Lee Correctional Institution natt til mandag da flere innsatte havnet i slagsmål i South Carolina. Foto: Lee County Fire-Rescue/Facebook

Syv drept og 17 skadet i høysikkerhetsfengsel i USA

Et fengselsslagsmål som skal ha vart i syv timer har drept syv og skadet 17 innsatte i Lee Correctional Institution i South Carolina.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

USA: Ti måneder gammel baby døde etter at faren glemte ham i varm bil

Minst syv nødetater skal ha respondert på det som beskrives som en hendelse med mye personskader søndag kveld. Politiet bekrefter på Twitter at syv er døde og 17 skadet etter slagsmålet som fant sted i høysikkerhetsfengselet Lee Correctional Institution.

Ifølge AP skal slagsmålet ha vært mellom de innsatte. Nyhetsbyrået skriver at det er det største dødstallet i alle delstatens fengsler noensinne.

Sammenstøtet skal ha foregått i tre enheter ved fengselet, ifølge fengselsmyndigheter på Twitter. Det skal ikke være noen fengselsbetjenter eller -ansatte blant de drepte eller skadede.

Fengselet huser rundt 1600 mannlige innsatte i Bishopville, som ligger omtrent 89 kilometer unna Columbia, og er det største i delstaten. De innsatte er ifølge AP de mest voldelige og lengstsonende i South Carolina.

Fengselet ble ifølge myndigheter sikret 02.55 lokal tid.

Årsaken til opprøret er foreløpig ikke kjent.

Ifølge New York Daily News skal en fengselsbetjent ha blitt holdt som gissel i det samme fengselet i mars.

Ifølge The State ble 12 drept i fengsel i South Carolina i 2017, fire ganger mer enn i 2015.

VG+: Bli med bak murene: Slik er livet i høysikkerhetsfengsel

HØYSIKKERHETSFENGSEL: Ved dette fengselet skal det natt til mandag lokal tid ha brutt ut et opprør som varte i sju timer. Foto: Sean Rayford / TT NYHETSBYRÅN

VG+: Slik soner Norges farligste

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder