FEIRER: Venezuelas største opposisjonspartier, som boikottet valget, får ikke delta i neste års presidentvalg, opplyste presidenten tidligere søndag Foto: Miraflores Palace reuters/ntb scanpix

Maduro feirer valgseier i Venezuela

»

Venezuelas president Nicolás Maduros sosialistparti gikk av med seieren i søndagens lokalvalg. Tre av de største opposisjonspartiene boikottet valget.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg er så glad for vår storslåtte seier. La oss gjøre oss klare for 2018, sa en dansende og smilende Maduro da han talte til sine tilhengere på Plaza Bolivar i Caracas søndag. Sosialistpartiet ser ut til å ha fått minst 90 prosent av de 335 ordførervervene i landet, ifølge Reuters.

Maduro stiller til gjenvalg som president for en ny periode i neste års valg. Han kom til makten i 2013 da forgjengeren Hugo Chávez døde av kreft.

VG i landet: Flykter til Colombia: – Det er forferdelig der inne.

Venezuelas største opposisjonspartier, som boikottet valget, får ikke delta i neste års presidentvalg, opplyste presidenten tidligere søndag. Det inkluderer partiene til Henrique Capriles og Leopoldo Lopez.

– Det har den nasjonale grunnlovsforsamlingen bestemt, sa Maduro og viste til den nye forsamlingen han selv innsatte til store nasjonale og internasjonale protester i juli i år.

Bakgrunn: Derfor flykter de fra Venezuela

Venezuela er i dyp politisk og økonomisk krise. Tidligere i år ble over 120 mennesker drept i forbindelse med demonstrasjoner mot Maduros regjering.

Konflikten spisset seg til da Maduro valgte å gjennomføre valget på den kontroversielle forsamlingen som har tatt makt fra nasjonalforsamlingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder