Israelske luftangrep mot Gazastripen etter rundt 300 raketter mot Israel

Minst tre palestinere skal være drept, og flere israelere er skadet. Angrepene er trolig de mest omfattende siden krigen i 2014.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Israel ble angrepet med over 300 raketter fra Gazastripen mandag. Det israelske forsvaret gjennomføre deretter luftangrep mot rundt 70 mål på Gazastripen. De gjensidige angrepene ses på som de mest omfattende siden krigen i 2014, ifølge nyhetsbyrået AP.

Minst syv israelere er såret i rakettangrepene, som ser ut til å være et hevnangrep fra palestinsk side, dagen etter at en seks palestinere og en israelsk offiser ble drept i en israelsk operasjon på Gazastripen.

Det israelske forsvaret svarte med luftangrep mot en rekke mål på Gazastripen. Ifølge helsemyndighetene i Gaza by er tre sivile palestinere drept og fem såret i israelske luftangrep.

I tillegg ble bygningen som huser den Hamas-styrte fjernsynsstasjonen Al-Aqsa i Gaza by rammet av et israelsk luftangrep. Ifølge avisen ble de ansatte evakuert av Hamas.

DRAMATISK: Dette bildet skal vise flammene som oppsto etter at bygningen som huser den Hamas-styrte fjernsynsstasjonen Al-Aqsa i Gaza by ble rammet av et israelsk luftangrep. Foto: BASHAR TALEB / AFP

Da rakettene fra Gaza startet å komme, aktiverte det israelske forsvaret luftforsvarssystemet Iron Dome. Rundt 60 av de 200 rakettene ble skutt ned. Resten gikk gjennom systemet og slo for det meste ned over åpne områder.

De fleste av dem havnet på israelske områder nær Gazastripen, men alarmen gikk også i Ashkelon, Beer Sheva og så langt unna som i israelske områder nær Dødehavet. En rakett traff en gassrørledning i Sderot.

På israelsk side ble også en buss truffet av det som skal være en bombekastergranat fra palestinsk side. Det israelske forsvaret har lagt ut bilde av bussen på Twitter:

TRUFFET: Det israelske militæret melder at en buss ble truffet av ild fra Gaza-stripen. Foto: Det israelske forsvaret / Twitter

En 19 år gammel israeler ble alvorlig skadet i bussangrepet, melder avisen Haaretz. 19-åringen ble fraktet til Soroka Medical Center sammen med den 25-år gamle bussjåføren, som led av sjokk.

Innbyggerne i en rekke israelske lokalsamfunn ble mandag ettermiddag bedt om å holde seg innendørs, og i Ashkelon åpnet lokale myndigheter tilfluktsrom.

Mandag kveld møtte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu til møte for å diskutere situasjonen i Gaza, melder statsministerens kontor til The Jerusalem Post.

Her viser det israelske forsvaret en video av himmelen i den sørlige delen av Israel:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder