SKUTT OG DREPT: Eric Torell ble bare 20 år gammel. Foto: PRIVAT

Politiet skjøt Eric (20) – hylles av kolleger

I en lukket Facebook-gruppe blir de tre politibetjentene som skjøt og drepte Eric Torell rost av sine kolleger, ifølge Expressen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Svenske Expressen skriver at Facebook-gruppen har rundt 7500 medlemmer, hovedsakelig nåværende eller tidligere politibetjenter.

«Jeg håper inderlig at alle kolleger hadde fattet samme beslutning som dere», står det i et innlegg, som har fått over 500 likerklikk.

Innlegget ble skrevet 5. august, kun tre dager etter det tragiske og rystende drapet fant sted. Eric Torell (20), som hadde Downs syndrom og autisme, hadde rømt hjemmefra med et lekevåpen da han ble skutt og drept.

Det tre svenske politibetjentene løsnet i alt 25 skudd mot 20-åringen. De har hevdet at de skjøt ham i nødverge.

Skylder på foreldrene

I gruppen rettes det også skarp kritikk mot dem som har satt spørsmålstegn ved hvordan de tre politibetjentene handlet.

Dette gjelder blant annet Martin Margren, som i august skrev debattinnlegget «Vi poliser måste visa mer ödmjukhet».

Margren mener politiet må kunne innrømme at dette var en feil, når man i etterkant fikk vite at 20-åringen var «funksjonsnedsatt, ubevæpnet, ufarlig og uten onde hensikter».

«Veldig trist når «kolleger» blir sofaeksperter uten å ane hva som har skjedd på stedet», heter det i en av kommentarene, ifølge Expressen.

Les også: Denne lekepistolen kostet trolig Eric Torell (20) livet

Også Torells foreldre får gjennomgå i kommentarfeltet, skriver avisen, og viser til at de får skylden for dødsskytingen.

– Det er vanskelig å håndtere alle følelsene når jeg hører dette. Jeg er overrasket over at de hyller seg selv, og håper ingen politibetjenter noensinne kommer til å handle likedan i fremtiden, sier mor Katarina Söderberg til avisen.

Etterforskningen mot politibetjentene pågår fortsatt. En beslutning er ventet før jul, ifølge Expressen.

Svenske Christer og Susanne Axenryd er nære venner av familien. I samråd med Söderberg tok de i august initiativ til en motorsykkelkortesje for å hedre 20-åringen. Se video under:

– Full av kjærlighet

VG snakket med Söderberg kort tid etter at sønnen hadde blitt drept.

– Det går ikke an å beskrive sorgen og savnet. Dette er noe ingen skal behøve å oppleve. Savnet er så dypt at vi ikke vet hvordan vi skal klare å gå videre og eksistere uten Eric, sa moren den gang.

les også

Aftonbladet: Politiet jaktet voldsmann da Eric (20) ble skutt – mannen satt allerede fengslet

Hun fortalte at sønnen hadde sterkt nedsatt funksjonsevne, og at han kunne minne om en treåring.

– Han kunne ikke prate, men var veldig sosial. Han elsket å være sammen med andre mennesker, og de elsket å være sammen med han. Alle ville være med Eric. Han var full av kjærlighet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder