BUSS FOR TOG: Det er satt inn busser som skal kompensere for den midlertidig stansede togtrafikken. Foto: Adam Ihse TT/NTB Scanpix

Flere bombetrusler mot svenske tog – kaos for reisende over hele landet

Svensk politi har evakuert to togsett etter bombetrusler i Sverige. Sentralstasjonen i Göteborg er også evakuert.

Artikkelen er over tre år gammel

– Politiet har begjært full stans i trafikken og evakuerer togene inne på stasjonen. Nå sitter vi i møte og avventer politiets arbeid. Trafikken står helt stille, et 20-talls tog står stille på stasjonen, sier pressesjefen i Trafikverket, Bengt Olsson, til Göteborgs-Posten.

Den første bombetrusselen ble framsatt mot et tog som var på vei til Göteborg. Dette står nå på linjen noen hundre meter fra sentralstasjonen, og et hundretalls passasjerer blir evakuert.

ER DU I OMRÅDET, HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Ifølge øyenvitner er det flere ambulanser på stedet, og redningstjenesten bistår politiet med evakueringen av toget, som skal ha kommet fra Stockholm. Flere mennesker skal ha løpt ut av stasjonsområdet i panikk.

Også i Södertälje er over hundre personer evakuert fra et togsett etter en bombetrussel, ifølge Aftonbladet.

– Det er en pågående aksjon med ulike former for sperringer og evakuering, sier Lars Källgren, som er stasjonssjef hos politiet i Södertälje.

Politiet vil ikke svare på hvorvidt de to bombetruslene kan settes i sammenheng, skriver Aftonbladet.

Kommunikasjonssjef Åsa Elm i MTR, som opererer togene både i Göteborg og Södertälje, bekrefter dette.

– Vi har tømt toget på ordre fra politiet, sier hun, og opplyser at det dreier seg om totalt 270 evakuerte, rundt 150 i Göteborg og 120 i Södertälje.

Elm vil ikke si hvordan bombetruslene ble mottatt. Ifølge GT måtte passasjerene la bagasjen sin ligge igjen da de ble evakuert.

Politiet fikk informasjon om bombetrusselen mot toget nær Stockholm like etter klokken 13.00, mens trusselen mot toget i Södertälje ble mottatt av politiet klokken 13.48.

Som følge av at togtrafikken står stille, har det også brutt ut kaos på togstasjonene i landet. Aftonbladet skriver at tusener av reisende er rammet, men at det ikke vites akkurat hvor mange som har fått sitt tog innstilt.

KØKAOS: I Stockholm har det oppstått et fullstendig kaos på sentralstasjonen. Foto: Fredrik Sandberg/tt NTB scanpix

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder