Clinton satser stort på å skape arbeidsplasser

Hillary Clinton lanserer det hun omtaler som den største satsingen på skaping av arbeidsplasser siden 1945.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Demokratenes presidentkandidat presenterte planen i en tale om sin visjon for USAs økonomi torsdag. Clinton vil skape arbeidsplasser ved blant annet å bygge og modernisere veier, broer, havner og flyplasser.

– Vi har latt dette drøye altfor lenge. Vi lever på de investeringene som våre foreldre og besteforeldres generasjoner gjorde, sa Hillary Clinton talen i delstaten Michigan.

Sjokkpåstand: Donald Trump mener Obama er grunnleggeren av IS

Hun vil hjelpe den private sektoren å kunne tilby flere arbeidsplasser med bedre lønn. Så skal det skapes en bank for infrastruktur som skal samle offentlige og private midler.

Dessuten vil presidentkandidaten utbedre skoler og vannsystemer, sørge for internettdekning over hele USA og satse mer på ren energi.

I talen refset Clinton motkandidat Donald Trumps tale, som hun mente bare handlet om «feilsteg, fattigdom og kriminalitet». Hun beskylder republikanernes kandidat for å kutte skattene for seg selv og sine venner.

– Han kan komme til å betale en lavere skatteprosent enn mange middelklassefamilier, sier Clinton.

Er Clinton trygg? USA-ekspert mener Trump kan ha tapt valget forrige uke

Mandag framla republikanernes kandidat Donald Trump sine ideer om den amerikanske økonomien i en tale i byen Detroit. Han lovet skattelette, mindre offentlig regulering og mindre frihandel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder