Dallas' borgermester: – Hjerteskjærende

Obama om Dallas-skytingen: – Kalkulert og avskyelig

WARSZAWA (VG) Sorg, sjokk og vantro preger det amerikanske folk etter at fem politibetjenter ble skutt og drept under en demonstrasjon mot politivold i Dallas.

 • Magnus Braaten
 • Irene Rønold
 • Hilde Sandvær
 • Alf Bjarne Johnsen

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg snakker for alle amerikanere når jeg sier at vi er forferdet over dette meningsløse angrepet, og at vi står sammen med folket og de politibetjente i Dallas, sier Barack Obama.

Det er en tydelig trist og oppgitt amerikansk president som snakker fra talerstolen i Warszawa, der han for tiden deltar på et NATO-toppmøte.

Snikskyttere på taket

– Angrepet er ondt, kalkulert og avskyelig. Det er ingen berettiget begrunnelse for et slikt angrep på tjenestemenn. Politiet har en vanskelig jobb, og de fleste gjør jobben sin på en utmerket måte, sier Obama.

Få oversikt: Dette har skjedd

Det var omkring klokken 20.45 lokal tid torsdag kveld at det ble åpnet ild mot politibetjente under en demonstrasjon mot politivold. Til sammen fire personer mistenkes for å ha vært involvert i angrepet.

FORFERDET: Fra talerstolen i Warszawa ba Barack Obama alle amerikanere om å sende sine tanker til ofrene og deres pårørende. Foto: Jonathan Ernst Reuters

– I dag er en påminnelse om hva de ofrer for oss. Det at de er utstyrt med våpen, gjør slike angrep enda mer dødelige. Det er noe vi må se nærmer på, men i dag handler det om ofrene og de pårørende, fortsetter han.

– Jeg snakket i dag formiddag med Dallas’ borgermester Mike Rawlings og formidlet mine dypeste kondolanser til det amerikanske folk. Jeg fortalte han at regjeringen vil gi den hjelp Dallas trenger til å håndtere den enorme tragedien.

Borgermesteren: – Hjerteskjærende

Borgermester Rawlings i Dallas var tydelig preget da han møtte pressen kun timer etter at totalt 12 politibetjenter ble skutt av det som skal ha vært minst to snikskyttere.

Ifølge NBC er angrepet det dødeligste på politibetjenter i USA på hundre år.

– Det er et hjerteskjærende øyeblikk for Dallas. Jeg ber alle om å fokusere på de riktige tingene nå, og det er Dallas’ politibetjenter, deres familier, de avdøde og de som er på sykehus, mens de kjemper for sine liv, sier han.

– Å si at våre politibetjenter satte livene sine på spill, hver dag, er ingen overdrivelse, fortsetter borgermesteren.

Forloveden skutt av politiet: – De dreper oss fordi de er svarte

Texas-senator Ted Cruz skriver på Twitter at han ber for politibetjentene og deres pårørende. Han skriver også at delstaten vil bidra med støtte til lokale myndigheter på alle mulige måter.

Den amerikanske artisten John Legend skriver på Twitter at drapet på politibetjentene er moralsk forkastelig og fullstendig mot sin hensikt om å holde befolkningen trygg.

Hans artistkollega Dalton Rapattoni er selv fra Dallas, og skriver at han tenker på og ber for hjembyen.

Mer om

 1. Politidrapene i Dallas
 2. Barack Obama
 3. USA

Flere artikler

 1. Obama talte til minne for Dallas-ofrene: –Jeg ser hvor lite mine ord har gjort

 2. Dallas-skytingen: Dette har skjedd

 3. Dette er de drepte politimennene i Dallas

 4. Forloveden ble skutt av politiet: –Det som skjedde i Dallas er større enn bare én hendelse

 5. Obama om Dallas-skytingen:
  Vil roe gemyttene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder