MANGE GJESTER: Det avsperrede området rundt kafeen. Den som var full av gjester da skytingen startet. Foto: Reuters Tv

Fem drept i skyting på kafé i Serbia

Minst fem mennesker ble drept og 20 såret da en mann åpnet ild på en kafé i Serbia, ifølge politiet. Sjalusi kan ha vært motivet.

  • Maria Abdli

Artikkelen er over tre år gammel

Skytingen fant sted på en kafé natt til lørdag i en landsby i nærheten av Zrenjanin, nord i Serbia. Ifølge nyhetsbyrået AP skal mannen først ha tatt livet av ektefellen sin. Deretter skal han ha løsnet ild mot andre gjester på den aktuelle kafeen.

Sjalusi kan være et mulig motiv, sier Serbias innenriksminister Nebojsa Stefanovic, ifølge AP.

Vitner: Kom tilbake med våpen

Mannen skal ha kommet til kafeen, hvor kona satt med en gruppe venner. Han skal så ha forlatt stedet, men kom tilbake ikke lenge etter med et våpen, melder den serbiske statskanalen som har snakket med vitner.

– Han dro frem et våpen og begynte å skyte, først opp i luften. Det hørtes ut som fyrverkeri først. Men så falt mannen ved siden av meg om, deretter flere andre. Det var totalt kaos, sier kafegjesten Svetozar Manijlovic.

Minst fem ble drept og 20 såret. Syv av disse skal være alvorlig skadet.

Gjester tok våpenet

– Det var fullstendig uventet. Det var absolutt ingen tegn. Folk forteller oss at han virket helt rolig og normal, sier Stefanovic, som lørdag snakket foran kafeen.

Det var gjester ved kafeen som etter hvert klarte å ta våpenet fra mannen da han forsøkte å forlate stedet, opplyser innenriksministeren. Politiet ankom ikke lenge etter og pågrep den mistenkte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder