GLAMORØST LIV: Dette bildet av Melania Trump (45) er tatt under en stylet fotoshoot hjemme i luksusleiligheten i New York, med Manolo Blahnik-sko og Dolce & Gabbana-kjole. Foto: REGINE MAHAUX/GETTY IMAGES ,

Eks-modell (45) kan bli USAs førstedame: Slik er Melania Trumps luksusliv

Donald Trumps 24 år yngre kone fra Slovenia er vant til overdådige herskapshus som går Det hvite hus en høy gang.

Ida Giske
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Melania Trump (45) kan ende opp i det hvite hus som USAs førstedame, om ektemannens popularitet holder seg frem mot presidentvalget.

Men den tidligere slovenske modellen er for lengst godt vant til storslåtte og glamorøse herskapshus.

Etter hvert som amerikanerne innser at forretningsmann Donald Trump kan bli president, vokser nysgjerrigheten rundt hans 24 år yngre kone. Trump tok en ny overlegen seier under nominasjonsvalget i Nevada denne uken, og eksperter mener nå han er en klar favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat, før landsmøtet i juli.

PÅ DATE: Donald og Melania Trump har vært ute på Polo Bar og spist middag i New York, her er de på vei tilbake til hjemmet i Trump Towers. Foto: Splash News ,

Overdådig lukus

Glamorøse bilder publisert i internasjonale medier viser Melania Trump i noen av parets mest dekadente hjem. På toppen av milliardærens ikoniske Trump Tower poserer eks-modellen i den gigantiske tre etasjers leiligheten med utsikt over Central Park. Leiligheten skal være designet for å ligne det kongelige Versailles-palasset i Frankrike. Store speil, gull og marmor er en del av Melanias hverdagsliv hjemme, og kikker hun opp i taket, ser hun håndmalte kjeruber og scener fra gresk mytoligi, skriver Daily Mail.

Trump-paret eier blant annet også «Seven springs», en enorm villa utenfor New York. Her kan Melania boltre seg i 60 rom. 15 soverom, to egne tjenerfløyer og tre svømmebasseng.

Mer luksus: Slik er Donald Trumps private luksusfly

VAKKER KONE: Eks-modellen Melania Trump (45) står ved sin ektemann Donald Trumps (69) side i kampen for å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: REUTERS/JONATHAN ERNST ,

– Elsker ham veldig mye

Melania Trump har postet bilder på sosiale medier av de andre luksusboligene hun deler med mannens om kan bli republikanernes presidentkandidat. Det mer landlige herskapshuset i Virginia, et stort hus på sofistikerte Rodeo Drive i Beverly Hills og det gigantiske strandhuset i Palm Beach, Florida. Etter at eks-modellen giftet seg med Trump i 2005, er hun flere ganger blitt anklaget for å velge ham for pengenes skyld.

– Det er hodet hans, det fantastiske hodet hans, uttalte derimot Melania nylig ifølge Daily Mail, som forklaring på hvorfor hun falt for milliardæren.

Under et valgkamparrangement i byen Council Bluffs, viste Trumf nylig frem både kona og datteren Ivanka Trump.

– Jeg er så spent. Dette er en mann jeg elsker veldig mye, og de siste ti årene har jeg stått ved hans side og sett at han har gjort forretninger som ingen andre. Det er det dette landet vårt trenger, sa Melania fra talerstolen.

FØR MILLIARDENE: Melania Trump vokste opp under kommunismen i Slovenia. Her er hun nummer tre fra høyre, sammen med skolekamerater. Foto: Diana Kosar/AP ,

45-åringen kom til USA for 19 år siden, fra Slovenia.

Eks-modellen, som er datter av en bilselger, kan bli den første førstedamen som er født utenfor USA siden Louisa Adams, den britiskfødte kona til John Quincy Adams som ledet amerikanerne på 1820-tallet.

– Jeg vokste opp i Slovenia og gikk på skole der. Jeg studerte design og arkitektur. Og så flyttet jeg til Milano og Paris for å bo der. Jeg hadde en suksessrik modellkarrière, og kom til New York i 1996, fortalte Melania i et intervju med MSNBC nylig.

Støtter ektemannen

Melania Trump har støttet noen av Donald Trumps mest kontroversielle utspill.

I et intervju med US Weekly stilte hun seg blant annet bak Trumps forslag om å forby muslimer innreise i USA.

– Han ønsker å beskytte det amerikanske folket. Det som skjer i verden i dag er veldig farlig, skal Melania ha uttalt.

Nylig forsvarte 45-åringen også mannen sin mot anklager om dårlig behandling av kvinner, i et intervju som ble sendt i programmet «Morning Joe» på MSNBC.

Omgitt av gullbelagte vegger i det overdådige Trump-hjemmet i New York, sier Melania at hun liker å holde livet så normalt som mulig før sønnen Barron, som hun fikk ett år etter at hun giftet seg med Donald Trump.

– Jeg er mamma på fulltid, og elsker det. Jeg bestemte jeg meg for ikke å være en så stor del av valgkampen, men jeg støtter mannen min hundre prosent, sa Melania i TV-intervjuet.

– Han behandler mannlige og kvinnelige ansatte likt, bedyret hun også.

I intervjuet ble Melania presset på flere punkter som omhandlet ektemannens kontroversielle politiske utspill, blant annet at meksikanske myndigheter sender voldtektsmenn og mordere over grensen til USA.

– Jeg føler ikke han fornærmet meksikanerne. Han snakket om de ulovlige innvandrerne, ikke om alle meksikanere, svarte Melania.

– Vi er tykkhudet. Vi visste at folk ville dømme ham, og kalle ham stygge ting, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder