TRUER: Nord-Korea er ikke begeistret over at USA og Sør-Korea planlegger en felles militærøvelse. Foto: Kcna , Reuters / NTB Scanpix

Nord-Korea truer med atomangrep

Nord-Korea truer med forebyggende atomangrep mot Sør-Korea og USA dersom de to landene går i gang med en felles militærøvelse som etter planen skal starte mandag.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Trusselen kommer fram i en pressemelding gjengitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Der varsler nordkoreanske myndigheter at de vil komme Sør-Korea og USA i forkjøpet med «rettmessige» atomangrep.

– Hæren og folket i DPRK (Nord-Korea) vil sørge for at skuddene fra provokatørene høres ut som en klagesang. Om vi trykker på knappen for å utslette fiendene, vil alle provokatørenes baser bli redusert til hav av flammer og aske på et øyeblikk, heter det blant annet i meldingen fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.

Meldingen kommer bare dager etter at landets leder, Kim Jong-un, uttalte at Nord-Koreas atomvåpen skal være klare til å avfyres når som helst. Nord-Korea har nylig blitt ilagt flere tøffe sanksjoner fra FN etter Pyongyangs fjerde kjernevåpentest og rakettoppskytingen i januar.

Nord-Korea har også flere ganger tidligere truet med atomangrep, og det er kjent at landet har et visst antall atomstridshoder. Samtidig har både USA og flere eksperter nedtonet regimets evne til å bruke slike våpen.

I pressemeldingen understreker myndighetene at et eventuelt atomangrep ikke bare vil ramme operasjonssentre på Korea-halvøya, men også det amerikanske fastlandet og resten av Asia-Stillehavs-regionen.

Mer om

  1. Nord-Korea
  2. Sør-Korea
  3. USA
  4. Atomvåpen

Flere artikler

  1. Nord-Korea sendte rakett inn i Japans forsvarssone

  2. Kim Jong-un skal ha beordret flere atomtester

  3. Nord-Korea: – Vellykket test av rakettmotor

  4. USA ser ingen tegn til nordkoreansk forhandlingsvilje

  5. Trump: Bortkastet å forhandle om atomvåpenprogrammet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder