KAN BLI SENTRAL: FBIs granskning av Kushner tar etterforskningen av Trump-kampanjen et steg nærmere Det hvite hus og ikke minst Trumps egen familie. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Washington Post: FBI gransker Jared Kushner etter Russland-kontakt

I granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske valget, retter FBI søkelys mot Jared Kushner.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det skriver både Washington Post og NBC News torsdag amerikansk tid.

Bakgrunnen for granskningen er møtene som Trumps svigersønn og seniorrådgiver har hatt med Russlands ambassadør Sergey Kislyak og Sergey Gorkov, sjefen for Russlands statlige utviklingsbank.

Fikk tyn: Kushner hisset på seg naboene

FBI har de siste månedene etterforsket mulige bånd mellom Trumps valgkampanje og russiske myndigheter under presidentvalget i fjor. Ifølge NBC News trekkes Kushner inn nå fordi FBI mener han har «viktig informasjon som er relevant for saken».

Advokat: Vil dele informasjon

FBIs granskning av Kushner tar etterforskningen av Trump-kampanjen et steg nærmere Det hvite hus og ikke minst Trumps egen familie. Kushner skal være den eneste personen som regnes som sentral i granskningen og som fortsatt jobber i Det hvite hus, ifølge Washingon Post.

Fikk sparken: Derfor måtte FBI-direktøren gå

Det er ikke kjent om Kushner er bedt om å levere inn noen form for dokumentasjon til FBI, slik både Paul Manafort og Michael Flynn, henholdsvis tidligere valgkampsjef og sikkerhetssjef for Trump, har blitt. Han er heller ikke formelt mistenkt på noe vis.

– Kushner har tilbudt seg frivillig å fortelle Kongressen det han vet om disse møtene. Han vil gjøre det samme igjen dersom han skulle bli kontaktet i forbindelse med en gransking, sier Kushners advokat Jamie Gorelick til NBC News.

VG forklarer: Slik kom Norge på innsiden av Trump-nettverket

Kushner er allerede avhørt av etterretningskomiteen i Representantenes hus, som driver sin egen uavhengige etterforskning av Russlands involvering i amerikansk politikk.

«Omfanget og arten av samspill»

Kushner møtte ambassadør Kislyak i New York minst én gang i desember. Samme måned møtte han banksjef Sergey Gorkov.

I april avslørte New York Times at Kushner unnlot å opplyse om disse møtene da han søkte om sin sikkerhetsklarering. En av hans advokater har omtalt dette som en ærlig feiltakelse og hevder at Kushner kontaktet FBI for å rette opp i feilen dagen etterpå.

Dette er Kushner: Verdens mektigste svigersønn

Saken fortsetter under VGTV-innslaget.

Ifølge Washington Posts kilder blir etterforskningen av Kushner særlig viktig på grunn av «omfanget og arten av samspill med russiske myndigheter».

FBI har ikke ønsket å kommentere saken overfor verken Washington Post eller NBC News.

Justisdepartementet utnevnte denne uka tidligere FBI-direktør Robert S. Mueller som spesialetterforsker med ansvar for etterforskningen av russisk innblanding i amerikansk politikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder