NYE BILDER: Reuters har fått ni nye bilder inne fra huset, som blant annet viser Osama bin Ladens døde sønn. Foto: AFP

Offentliggjør blodige bilder av det som skal være bin Ladens døde sønn

(VG Nett) For første gang kommer bilder fra de brutale og blodige kampene da Osama bin Laden ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Fotobyrået Reuters har fått de første bildene som ble tatt i huset kort tid etter den dramatiske aksjonen, der amerikanske soldater skjøt og drepte Osama bin Laden, og fire andre mennesker.

De fire skal ha vært en al-Qaida-kurer, kurerens kone, hans bror og en av bin Ladens sønner.

Bildene ble tatt av en pakistansk sikkerhetsagent som gikk inn i huset kort tid etter aksjonen, og som har solgt dem til Reuters. Da sikkerhetsagenten kom inn i huset, hadde allerede amerikanerne tatt med seg kroppen tilal-Qaida-lederen.

Tidligere i dag bestemte Barack Obama at bildene av den drepte Osama bin Laden ikke skulle offentliggjøres.

LES OGSÅ: - Osama var ikke bevæpnet, kona angrep soldatene

Kjempet fra rom til rom

De 24 soldatene firet seg ned fra helikopter før de gikk til angrep på eiendommen, som besto av to hus. I det ene huset bodde en familie, mens bin Laden og de to kurerene bodde i det andre huset.

Det er fortsatt ikke kjent om noen av de andre mennene skjøt tilbake mot soldatene, men ingen av de nye bildene viser noen våpen rundt de døde mennene.

Ifølge Det hvite hus skal de to kurerene og bin Ladens sønn ha blitt skutt i første etasje, mens bin Laden ble funnet i tredje etasje.

De nye bildene viser alle de tre døde mennene, men ikke kvinnen. Bildene av kureren og broren hans, som begge ligger i en blodpøl, ble tatt klokken 02.30 og 02.39, bare en time etter at aksjonen var ferdig.

Bildet av det som skal være bin Ladens sønn, som er blitt anslått til å være rundt 18 år gammel, ble tatt klokken 02.30. Han ligger i en blodpøl, iført en hvit t-skjorte.

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Obama frigi bilder av død bin Laden

VG Nett har sett bildene, men kommer ikke til å publisere dem.

- Vi viser ikke bildene fordi de ikke dokumenterer annet enn tre døde mennesker. Bildene er svært sterke, og da skal vi være varsomme. Det kan hende at vi hadde vurdert det annerledes dersom de dokumenterte at Osama bin Laden var blitt drept, sier digitalredaktør Espen Egil Hansen.

Skutt i hodet

Bin Laden selv var i tredje etasje i bygget, sammen med en kvinne, sannsynligvis hans kone. Han var ubevæpnet og kledd i en løs tunika og bukser.

Han ble skutt flere ganger av soldatene, minst ett av skuddene var mot hodet.

Det hvite hus har sagt at bin Laden gjorde motstand, men har ikke konkretisert hva dette besto i.

Liket etter bin Laden ble mandag fløyet ut av Pakistan for undersøkelse, før han senere ble begravd ei sjøen et eller annet sted nord i Arabiahavet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder