GLEDER SEG TIL RETUREN: Israelere jubler over nyheten om at Gilad Shalit blir løslatt. Foto: REUTERS / Ammar Awad

Shalit kan være hjemme onsdag

Den israelske soldaten Gilad Shalit, som har vært palestinsk fange i fem år, ventes hjem til Israel førstkommende onsdag, ifølge palestinske kilder og israelske medier.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

En høytstående palestinsk kilde sier til nyhetsbyrået AFP at en første gruppe på 450 palestinske fanger blir løslatt tirsdag, og at Shalit sendes hjem dagen etter.

Den israelske soldaten blir fraktet fra Gazastripen, der han har vært holdt som fange av Hamas, til Egypt via grenseovergangen i Rafah.

Palestinske navn offentliggjøres søndag

Deretter blir han fløyet til Israel. Men det er ikke klart om han blir fløyet fra Kairo eller et annet sted i Egypt.

Les også: Løslatelse av Shalit kan gi positivt driv i Midtøsten

Også israelske medier melder at Shalit ventes hjem tirsdag eller onsdag.

Denne vurderingen støttes av en kunngjøring fra det israelske justisdepartementet, der det heter at en liste over de palestinske fangene som skal løslates, blir offentliggjort søndag. Deretter har folk 48 timer til å reise innsigelser.

Blir møtt av statsministeren

Avtalen mellom Israel og Hamas som Egypt forhandlet fram, innebærer at 450 palestinske fanger skal løslates samtidig med Shalit, og at ytterligere 550 palestinske fanger skal løslates i løpet av de neste to månedene.

Det er fortsatt uklart når en gruppe på 27 kvinnelige fanger som skal løslates i henhold til avtalen, blir satt fri.

Ifølge det israelske nettstedet Ynet blir Shalit møtt av sin familie og trolig også av statsminister Benjamin Netanyahu når han lander på en israelsk militærbase.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder