FERDIGBEHANDLET: En domstol i Rangoon har behandlet den burmesiske fredsprisvinneren Aung San Suu Kyis ankesak. Foto: AFP

Suu Kyis ankesak behandlet av retten

En domstol i Rangoon har behandlet den burmesiske fredsprisvinneren Aung San Suu Kyis anke mot husarresten hun er dømt til. Utfallet av ankebehandlingen er ikke kjent.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Aktoratet og forsvarerne holdt sine sluttinnlegg for domstolen fredag. Suu Kyis advokater sa på forhånd at de hadde solide argumenter mot forlengelsen av husarresten, som utløste fordømmelse fra land verden over.

Bakgrunn:Suu Kyi dømt til 18 måneders husarrest

- Vi er klare og ser med forventning fram til rettsmøtet, sa Suu Kyis talsmann Nyan Win. Suu Kyi fikk ikke selv være til stede under behandlingen av anken, og det var heller ikke kjent når en kjennelse kan foreligge.

Les også:Anker dommen mot Aung San Suu Kyi

Suu Kyi ble 11. august dømt for å ha brutt betingelsene for husarresten, da en eksentrisk amerikaner tok seg inn i huset hennes. Den opprinnelige dommen på tre års fengsel ble omgjort til halvannet års husarrest av den burmesiske militærjuntaens sjef Than Shwe.

Amerikaneren John Yettaw, som svømte over en innsjø for å komme seg inn i Suu Kyis hus, ble dømt til sju års hardt straffarbeid. Men juntaen satte ham fri av humanitære grunner, etter at senator Jim Webb fra USA hadde besøkt Burma og bedt om nåde for ham.

Les også:Angrer ikke på svømmeturen i Burma

FENGSLET: Etter et initiativ fra den amerikanske senatoren Jim Webb gikk militærjuntaen i landet med på å løslate John Yettaw, og utvise ham til hjemlandet. Her er han på vei til Bangkok flyplass. Foto: AFP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder