ØNSKER SAMARBEID: Storbritannias utenriksminister David Miliband håper på et bedre samarbeid med Russland. Her i samtale med utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva. Foto: AP

Moskva og London prøver å bedre forholdet

Storbritannia og Russland prøver å bedre forholdet, men er ikke blitt enige om en løsning på striden rundt drapet på Alexander Litvinenko.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Storbritannias utenriksminister David Miliband besøkte mandag sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva. Forholdet mellom de to landene er fortsatt kjølig som følge av drapet på Kreml-kritikeren Litvinenko i London i 2006.

- Det er veldig viktig at vi ikke dekker over uenighetene, men vi lar dem ikke hindre samarbeid når det er mulig, sa Miliband til pressen etter møtet.

Les også:Anklager britisk diplomat for spionasje

FORGIFTET: Alexander Litvinenko døde av en overdose polonium i London i 2006. Foto: Reuters

Litvinenko ble forgiftet med polonium-210 i 2006, og britiske etterretningskilder har uttalt at de mener Russland var involvert i drapet.

Les også:- Russland var involvert i Litvinenko-drapet

London mener KGB-agent Andrej Lugovoj sto bak drapet og har bedt Moskva utlevere ham. Men både russiske tjenestemenn og Lugovoj benekter enhver befatning med saken, og Moskva avviser en utlevering.

Les også:- Litvinenko forgiftet seg selv

Det så ikke ut til å ha kommet noen løsning på striden mandag.

- Vårt standpunkt er ikke endret, sa Lavrov, som mener det er urealistisk av Storbritannia å kreve en endring i den russiske grunnloven slik at Lugovoj kan utleveres.

Han takket imidlertid Miliband for «gode, produktive samtaler».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder