KONTROLL: Politiet tok nok en gang knekken på demonstrantene i København. Foto: AFP

Ny massearrestasjon i København

(VG Nett) Også i dag satte politiet en effektiv stopper for de mange demonstrantene i København. Opp mot 200 personer ble stripset og kjørt til klimafengselet.

  • Geir Arne Kippernes
  • Håkon Fossmark
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Søndagens demonstrasjon var på langt nær like stor som lørdagens, og politiet fikk også raskt kontroll over demonstrantene som prøvde seg.

- Vi har arrestert mellom 100 og 200 personer, opplyser det danske politiet til VG Nett.

Sendt til klimafengselet

TV-bildene fra København viste også at poltiet stripset og kjørte bort et stort antall aktivister. Minst to busser med aktivister ble fraktet til det såkalte klimafengselet på Retortvej utenfor København.

Les også:955 klimademonstranter løslatt

Er du i København?Kontakt oss!

Dagens demonstrasjon begynte ved 12-tiden ved Triangelen på Østerbro. Målet for demonstrantene var å ta seg inn på havneområdet i Danmarks hovedstad, men politiet omringet demonstrantene og fikk de til å sette seg ned. Det brøt ut sammenstøt mellom politi og aktivister, noe som førte til at politiet gikk til massearrestasjoner.

Rundt klokken 15 hadde politiet så god kontroll at de forlot demonstrasjonsområdet og opphevet sperringene.

Stormet

Tidligere på dagen, like etter klokken 13, stormet politet demonstrantens vogn, hvor det ble delt ut flygeblad og spilt musikk, skriver Extra Bladet.

Bildespesial:Se bildene fra gårsdagens demonstrasjon

I går ble 968 personer arrestert i forbindelse med demonstrasjoner.

- Vi fant steiner i en konfiskert bil. Vi regner med at noen flere kommer til å bli arrestert i løpet av dagen, men ikke like mange som i lørdag, opplyser politiet i København til VG Nett.

En aktivist kom til skade under demonstrasjonen, skriver bt.dk.

VG Nett følger utviklingen i København.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder