SKOLEN STENGT: Alle ofrene etter skolemassakren kom fra tettstedet Kauhajoki. Gjerningsmannen kom fra et annet tettsted en drøy mil unna. Foto: AFP

Alle drapsofrene er fra Kauhajoki

SEINÄJOKI (VG Nett) De ti ofrene etter skytetragedien i Finland er alle fra samme lille by.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Byen med knappe 15.000 innbyggere er svært hardt rammet av skolemassakren på yrkesskolen i går. Onsdag morgen melder finske Hovudstatsbladet at alle drapsofrene var innbyggere i byen.

Til avisen sier politiet at de har fått klarhet i hvem de drepte er, og at de har vært i kontakt med de pårørende.

Gjerningsmannen, 22 år gamle Matti Juhani Saari, er selv fra en liten bygd utenfor byen, men disponerte en hybel i Kauhajoki.

LES OGSÅ:- Hater den menneskelige rasen

LES OGSÅ:Hvem er drapsmannens kameramann?

Lærer blant ofrene

Det hersker foreløpig stor uvisshet hvem drapsofrene er, og politiet har så langt ikke gått ut med identitetene. Kun et av ofrene, en kvinnelig student ved skolen, skal så langt være identifisert.

Onsdag morgen bekrefter politiet overfor Helsingin Sanomat at et av ofrene er en lærer. Det er foreløpig ukjent hvem de andre er.

PLANLA DRAPENE: Matti Juhani Saaris (22). Foto: Privat

22 år gamle Matti åpnet ild i et klasserom der et 20-talls studenter tirsdag hadde eksamen.

LES OGSÅ:Til sykehus med sine egne ofre

Et av ofrene som ble skutt kom fra hendelsen med livet i behold, og er til behandling ved Universitetssykehuset i Tammerfors. Ifølge legene vil denne kvinnen sannsynligvis klare seg.

Drapsofrene ble i natt transportert til den rettsmedisinske avdelingen ved Universitetet i Helsingfors. Det blir meldt om at den fullstendige identifiseringen kan ta flere dager, fordi flere av likene er sterkt brannskadet etter at Matti Juhani Saari satte fyr flere steder på skolen.

VG Nett følger pressekonferansen i Kauhajoki klokken 11.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder