Verdens første klonede katt

CC er verdens første klonede katt. Den lille krabaten ble født i et laboratorium i Texas like før jul.

Artikkelen er over 18 år gammel

Se CC - verdens første klonede katt Forskere skapte kattungen fra en celle fra en hunnkatt med brun, svart og gulaktige pelsfarge. Og de brukte samme teknologi som forskere ved Edinburgh gjorde da de skapte Dolly, verdens første klonede skapning.

Forskere har lenge prøvd å få klonet en hund, uten å lykkes. Nå har de for første gang klart å klone en katt, med suksess.

Hele 87 klonede embryoer ble satt inn åtte surrogat-kattemødre. Det resulterte i e´n vellykket og e´n mislykket drektighet.

Forkortelse

Lille CC - en forkortelse for «Copycat» - ble født ved keisersnitt 22. desember i fjor, og var «i full vigør ved fødselen og så ut til å være helt normal», hevder forskerne i en rapport som legges frem i neste uke.

Mark Westhusin og kollegene ved College of Veterinary Medicine ved Texas A&M University fusjonerte en celle fra en voksen katt med en annens egg.

Genetisk materiale ble overført fra den voksne cellen til egget, som vokste til et embryo og ble satt inn i surrogatmoren. Til tross for at den er en klone, har CCs pels et annet mønster enn donorkattens.

- Dette er fordi pigmentmønsteret hos multifargede dyr er et resultat ikke bare av genetiske faktorer, men også av utviklingsfaktorer som ikke kontrolleres av gentype, sier forskerne, ifølge New York Times.

Presenterer

Forskerne presenterer rapporten sin i neste nummer av bladet Nature. Underdirektør Roar Gudding ved Veterinærinstituttet er ikke overrasket.

- Dette må vi regne med skjer med de fleste dyr etter hvert. Så for meg er dette ingen sensasjon. Dette er forskningsinstitusjoner som forsker på kloning for å få litt mer penger til seg selv, sier Gudding.

Mer om

  1. Utrolige historier

Flere artikler

  1. Løvinne adopterte sin andre antilopekalv

  2. Verdens lengste ørehår

  3. Vil reise nasjonen med Viagra

  4. Raner: - Én euro eller livet!

  5. Papegøye må ha lykkepiller

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder