SAVNET: Norli Akmar Hamid og Muhammad Razahan Zamani var på vei til Beijing på bryllupsreise da MH370 forsvant. Foto: AFP/PRIVAT

Flymysteriet: Nygift par forsvant på vei til bryllupsreise

Det skulle være den lykkeligste tiden i deres liv, men det nygifte paret kom aldri frem til målet for bryllupsreisen.

  • Monica Bring Estensen
  • Eivind Haugen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

MH370 forsvant sporløst fra radaren den 8. mars lokal tid. Flyet var på vei til Beijing fra Kuala Lumpur, om bord var det 239 mennesker - deriblant det nygifte paret Norli Akmar Hamid og Muhammad Razahan Zamani som skulle på bryllupsreise, skriver CNN.

Brudgommen hadde spinket og spart i ett år for å kunne ta med kvinnen han elsket til Beijing. Reisen skulle dessuten bli hans første utenlandsreise - men de kom aldri frem.

Nå sitter familien hjemme i Kuala Lumpur igjen med et album fylt med bryllupsbilder, og en rekke ubesvarte spørsmål om hva som skjedde den skjebnesvangre natten.

De nye teoriene: Passasjerene kan ha vært i live på mysterieflyet

- Føler meg hjelpesløs

- Han gledet seg så til å dra, han var allerede om bord i flyet, han hadde bare igjen å nå destinasjonen. Jeg føler meg så hjelpeløs, vi vet ingenting, sier Mohammad Sahril Shaari, et av Zamanis familiemedlemmer til CNN.

Shaari skal ha deltatt på alle informasjonsmøtene for familiemedlemmene om det savnede flyet. Den verste dagen for han og familien var da myndighetene i Malaysia slo fast at alt håp om å finne flyet og passasjerene i live var ute.

Til tross for den knusende meldingen nekter Shaari og familien å gi helt opp: Familien klamrer seg fast i det lille håpet at det ferske ekteskapet ikke endte i tragedie.

Leteaksjonen etter de 239 savnede, fra 14 ulike land, har utartet seg til å bli tidenes største leteaksjon.

For å få svar på hva som har skjedd med mysterieflyet må man finne den svarte boksen.

Den vil sende ut signaler i om lag en uke til. Etter det vil det bli betraktelig vanskeligere å finne den sorte boksen. Men eksperter advarer nå om at det kan være at den viktigste informasjonen i den svarte boksen kan være skrevet over, og at den dermed ikke kan gi svar.

BARE MINNENE IGJEN: Familien til det savnede ekteparet ser på bryllupsbildene. De fortviler over manglende svar om hva som har skjedd med MH370. Foto: AFP/ NTB Scanpix

Tirsdag skal ti fly og ni skip etter spor av flyet. Blant dem er det australske skipet «Ocean Shield» som har med seg amerikansk utstyr laget for å lokalisere svarte bokser, ifølge Sky News.

Transportminister i Malaysia, Hishammuddin Hussein, reiser tirsdag til Hawaii for å spørre USA om tilgang til mer spesialutstyr for dyptvannssøk.

- Vi vil ha bevis

De, og de andre etterlatte etter de savnede passasjerene, raser over manglene informasjon.

Søndag ankom flere av etterlatte etter de kinesiske statsborgerne som bord i MH370 Kuala Lumpur. Flere av dem hadde på seg t-skjorter med påskriften «be for MH370», mens de holdt de pressekonferanse om deres tre mål: Vi vil ha bevis, vi vil ha sannheten, vi vil ha vår familie, skriver CNN.

De kritiserer manglede informasjon rundt det savnede flyet samtidig som de oppfordrer myndighetene til å ikke gi opp søket.

- Vi skylder å gjøre alt det som vi kan og vi kan fortsette søket en god stund fremover, sier Tony Abbott, Australias statsminister, under en pressekonferanse.

«BE FOR MH370»: Flere etterlatte ankom søndag Kuala Lumpur, her er noen av dem avbildet med t-skjorter med påskriften «be for MH370»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder