FLERE RAMMET: Til nå har 2100 mennesker dødd av ebola i Sierra Leone, Liberia, Guinea og Nigeria. Her er en helsearbeider avbildet i heldekkende beskyttelsesdrakt i Kailahun, øst i Sierra Leone. Foto:Carl De Souza,Afp

WHO-lege smittet av ebola i Sierra Leone

En lege som ble sendt til Sierra Leone av Verdens helseorganisasjon (WHO) for å bistå i kampen mot ebola, er nå selv smittet av det dødelige viruset.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Legens tilstand er stabil og han vil nå bli evakuert fra landet, opplyser WHO, som ikke har oppgitt nasjonaliteten til legen.

I slutten av august ble en helsearbeider fra Senegal, som var i Sierra Leone på oppdrag fra WHO, smittet av ebola-viruset. Mannen ble evakuert til Tyskland og tilstanden hans er nå stabil, opplyser WHO.

Overlegen ved sykehuset som leder an i kampen mot ebola i Sierra Leone, Umar Khan, døde av ebola i juli.

Helsearbeiderne fra WHO er også stasjonert ved Kenema Government Hospital i hovedstaden Freetown.'

VG har tidligere omtalt at flere resultater knyttet til en mulig ebola-vaksine har vært lovende, men USAs president, Barack Obama, har samtidig advart mot at viruset kan mutere dersom verdenssamfunnet ikke handler raskt.

Innfører portforbud

I neste uke har myndighetene i Sierra Leone kunngjort at de vil innføre et portforbud som vil gjelde for alle landets innbyggere, i et forsøk på å bekjempe epidemien.

Mellom den 18. og 21. september får ingen personer lov til å forlate hjemmene sine. Rundt 21.000 mennesker er kalt inn for å håndheve portforbudet.

– Denne aggressive tilnærmingen er nødvendig for å håndtere spredningen av ebola en gang for alle, uttalte presidentens rådgiver, Ibrahim Ben Kargbo i forrige uke.

LES OGSÅ: Overlevde ebola: «Jeg var varm, svimmel, svak, og alt var uklart»

Over 2100 mennesker er hittil døde av ebola i Sierra Leone, Liberia, Guinea og Nigeria.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder