Brødre mistenkt for Boston-bombene

Én drept, én fortsatt på frifot

Faren til sønnen: Overgi deg

KLAPPJAKT: Omtrent 9000 politifolk er involvert i jakten etter Dsjokhar Tsarnajev (innfelt), en av de mistenkte etter Boston-bombene. Foto: REUTERS/Politiet

Massiv politijakt etter Dsjokhar (19)

(VG Nett) Den intense jakten etter Dsjokhar Tsarnajev fra Nord-Kaukasus fortsetter med full styrke. Politiet ber innbyggerne i hele Boston-området om å holde seg inne og låse dørene.

 • Maria Mikkelsen
 • Tim Peters
 • Jarle Grivi Brenna
 • Sigrid Helene Svendsen
 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over syv år gammel

FBI bekrefter at de leter etter 19 år gamle Dsjokhar Tsarnajev, som de beskriver som «farlig og bevæpnet». Han skal ha bodd i Cambridge, Massachusetts, som ligger rett utenfor Boston sentrum.

Broren, som ble skutt og drept natt til fredag, heter ifølge New York Times Tamerlan Tsarnajev, og er 26 år gammel.

De to brødrene skal ha flyttet til USA sammen med familien tidlig på 2000-tallet. Det har kommet motstridende meldinger om hvor de kom fra, men ifølge russiske medier var familien opprinnelig flyktninger fra Kirgisistan. De skal ha flyttet til Dagestan og deretter videre til USA.

ETTERLYST: Politiet i Boston bekrefter nå at det er 19 år gamle Dzhokhar Tsarnaev de leter etter. Foto: Politiet i Boston handout

VG Direkte: Få siste nytt om dramaet

Etterlyser bil

For øyeblikket pågår en intens jakt etter 19-åringen, som sammen med broren er mistenkt for å stå bak bombene som krevde tre menneskeliv.

I 15-tiden omringet store politistyrker og pansrede kjøretøy et hus i forstaden Watertown. Media har blitt flyttet og har fått beskjed om å ikke rapportere om hva som skjer.

Politiet etterlyste også en av den mistenktes bil, en grå Honda CRV. I 16.30-tiden ble den funnet i Cambridge, ifølge WBZ-Boston. Bilen skal ha tilhørt den eldre broren.

Bevæpnet politi har sperret av Watertown og hele 9000 politibetjenter finkjemmer byen, som ligger i området rundt Boston. Kollektivtafikken er stoppet i hele byen, og all trafikk ut og inn av området blir stanset.

- Hold dere inne

I 16-tiden har også sykehusene i Boston og områdene rundt fått ordre om å stenge. Pasienter som skrives ut får ikke forlate sykehuet, og nye pasienter får bare komme inn med ambulanse.

VGTV: Politiet i intens skuddveksling i Boston

På en pressekonferanse i 14-tiden fredag norsk tid ber myndighetene alle innbyggerne i Boston og områdene rundt om å holde seg inne. De bør låse dørene og ikke bevege seg ut, heter det i oppfordringen fra guvernøren i Massachusetts, Deval Patrick.

BILDESPESIAL: Terroristjakten i Boston

Det var allerede 400.000 mennesker som hadde fått denne beskjeden i Watertown og områdene vest for Boston. Nå utvides det til Greater Bostons mer enn 4,6 millioner innbyggere.

- En engel

Dsjokhar Tsarnajev beskrives av politiet som ekstremt farlig. Ifølge CNN mistenker de at han har sprenglegemer på kroppen.

Det som skal være bombemannen Dzhokhar A. Tsarnaev (19) sammen med Martin Richard sirkulerer på nettet. 8-åringen døde som følge av bomben. På bildet er ryggsekken plassert ved gjerdet.


Ifølge 19-åringens Facebook-profil snakker han engelsk og russisk. Under punktet «verdenssyn» har han oppgitt islam. Han skal ha gått på Cambridge Rindge and Latin School så sent som i 2011.

Nyhetsbyrået AP har nå snakket med faren til Dsjokhar Tsarnajev. Han hevder sønnen er en smart og vellykket ung mann. Ifølge ham har sønnen studert medisin i USA. Han var nå på det andre året.

- Min sønn er en virkelig engel, sa faren på telefon fra Dagestans hovedstad Makhatsjkala.

- Overgi deg fredelig. Gi opp og kom hjem, sier han, men sier også at dersom sønnen blir drept vil "helvete bryte løs".

Ifølge avisen Boston Globe var Tamerlan Tsarnajev en talentfull bokser med forhåpninger om å nå USAs OL-tropp. Han studerte ved Bunker Hill Community College og ville bli ingeniør.

Krevde uavhengighet

Reuters har gått gjennom oppdateringene 19-åringens profil på det sosiale nettverket VK - som er populært i Russland. Der krever han blant annet Tsjetsjenias uavhengighet.

STORE STYRKER: Fredag ettermiddag omringet spesialstyrker et hus i et nabolag i Watertown. Foto: KYRRE LIEN/VG


Brødrenes onkel, Ruslan Tsarni, sier til Fox25 News Boston at guttene var stille og forsiktige. Han mener at Tamerlan kan ha påvirket Dhzokhar, og at Dzhokhar ville studere og bli lege.

VGTV: FBI etterlyser disse mennene etter bombingen i Boston

Politiet tror brødrene bodde i en leilighet i Cambridge sammen med sine to søstre, melder Fox News. Leiligheten er gjennomsøkt av politiet, som har sperret av adressen.

Dramatisk jakt

Torsdag kveld norsk tid gikk politiet ut med bilder av de to mistenkte som oppholdt seg i Boston maratons målområde.

Få timer senere begynte jakten på gjerningsmennene, da det ble avfyrt skudd på Massachusetts Institute of Techonologys universitetsområde. En politimann ble drept.

Kort tid etter fikk politiet melding om at to hvite menn hadde kapret en bil. Politiet fant etter hvert bilen, og Tamerlan Tsarnajev ble skutt og døde.

Mer om

 1. Boston-bombene
 2. USA

Flere artikler

 1. Dette har skjedd: Jakten på maraton-bomberne

 2. Moren: Tamerlan ringte meg minutter før han døde

 3. Boston-bombere i Watertown: En død, en på frifot: Klappjakt på 19-åring i Watertown

 4. Mistenkt Boston-bomber: - Jeg har ikke en eneste amerikansk venn

 5. Faren til mulig Boston-bomber: Overgi deg

Fra andre aviser

 1. Familien flyktet fra krig i Tsjetsjenia

  Aftenposten
 2. «Gud holder av dem som gjør godt»

  Aftenposten
 3. Dette må du vite om «Boston-bomberen»

  Aftenposten
 4. Dette har skjedd i Boston

  Aftenposten
 5. "Boston­bomberen" viste ingen følelser i retten

  Aftenposten
 6. Intens jakt på bombemistenkt i Boston

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder