French fikk treffe leger i fengselet

Drapstiltalte Joshua French fikk tilsyn av kongolesiske leger i fengselet i Kinshasa, men blir ikke overført til sykehus.

Artikkelen er over seks år gammel

Det sier hans norske forsvarer, Hans Marius Graasvold, til VG.

- I løpet av de siste 24 timene har kongolesiske leger observert ham i fengselet, uten at de oppfatter alvoret. De mener han ikke trenger noen hjelp, selv om han er akutt syk, sier han.

Han forteller at han samarbeider med Utenriksdepartementets representanter for å få French til sykehus. Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med UDs team i Kongo.

- Vi jobber for å få inn kvalifiserte sakkyndige, som kan behandle ham og kan få han ut, sier Graasvold.

Gårsdagens rettsdag var tung for drapstiltalte French. Han svettet gjennom de mange timer lange forhandlingene. Da han ble bedt om å komme med en kommentar til Marie André Mwila Kayembe prosedering, var han tydelig dårlig og måtte kaste opp i en pose.

Rett etterpå stormet han ut av rettssalen med sin mor og forsvareren på slep. Etter noen få minutter kom han tilbake og sa at Kayembe kunne svare for ham.

Tirsdag kveld informerte Graasvold om at French ikke hadde fått treffe leger. Hele teamet rundt French har uttalt at de er bekymret for helsetilstanden hans, inkludert hans foreldre.

Neste tirsdag faller dommen i saken hvor French står tiltalt for å ha drept sin cellekamerat Tjostolv Moland. Kripos har konkludert med at det ikke skjedde noe kriminelt da Moland ble funnet død på cellen 18. august i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder