NY EIER: Michelle Shockley tar seg av hunden, som nå heter Emma. Foto:Michelle Shockley,

Ble funnet i sin døde eiers armer: Nå er Emma på bedringens vei

Hunden Emma har fortsatt mange legetimer foran seg, men vil trolig bli helt frisk.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det opplyser veterinær Gary Spence til Huffington Post.

Den rørende historien om hvordan pyrenéerhunden Emma, som også var hardt skadet, ble værende i sin døde eiers armkrok, rørte hele USA for to uker siden.

Studie:Hundene blir gladere når de er sammen med mennesker

Byen Van i delstaten Texas var blant de stedene som ble hardest rammet da en dødelig tornado feide gjennom sørlige deler av USA.

Her mistet en rekke mennesker hjemmene sine, og fem personer mistet livet.

Blant dem var eieren til hunden Emma.

Ville ikke forlate eieren

Til slutt ble Emma, som også var hardt skadet, funnet av dyreorganisasjonen Nicholas Pet Haven.

LIKER SEG INNE: Emma bærer fortsatt preg av den store livsendringen. Den liker ikke gå ut uten følge, og spiser fortsatt lite. Foto:,

Da lå den i armene til eieren, skriver ABC News.

– Emma krabbet opp under armen hans (den tidligere eieren) for trøst. Det var en veldig trist situasjon, men hun kommer til å få et godt hjem, sa leder Cindy Nash for Nicholas Pet Haven.

DEL DIN HISTORIE: Hvordan tok du farvel med din firbeinte venn? Send inn bilde av ditt kjæledyr her, og fortell hvorfor hun/han hadde en spesiell plass i livet ditt.

Vil klare seg

Nå kommer den gledelige nyheten om at Emma, tross de omfattende skadene, kommer til å klare seg.

Ifølge Huffington Post er det et mirakel at hunden fortsatt er i live. Den bærer fortsatt preg av både fysiske og psykiske skader, men klarer seg etter forholdene bra.

Les også:Dette er kreftsyke Duke sin siste dag

Blant annet har Emma skader i hode og øre, og problemer med balansere.

GODE VENNER: Michelle Shockley tar seg av Emma nå. Foto:Michelle Shockley,

Hundens tidligere navn er ukjent, og man vet heller ikke mye om dens tidligere liv. Navnet Emma fikk den tildelt av familien som nå tar seg av den.

– Min mor og jeg ble enige om å velge bursdagen til den dagen hun overlevde. Det er den dagen livet hennes endret seg. Det hjelper oss å hedre livet til de eierne som mistet livet i tornadoen, sier adoptivmamma Michelle Shockley til avisen.

Hun adopterte Emma gjennom organisasjonen Nicholas Pet Haven.

Dårlig forfatning

– Hun var i svært dårlig forfatning og vi måtte barbere henne av medisinske grunner, forteller sosiale medier-koordinator Chelsey Wilcox i Nicholas Pet Haven til VG.

LES OGSÅ:Dette gjorde Lauren (25) for sin dødssyke hund

Emma har foreløpig lite matlyst og ønsker helst å sove. Den går ikke ut med mindre noen er sammen med den, ifølge eieren.

Emma er ikke det eneste dyret som ble rammet av tornadoen, ifølge Nicholas Pet Haven. Blant annet har en Australsk sheperd adoptert av en annen familie. Det samme har to langhårede dachshunder blitt, ifølge organisasjonen.

Legen som har behandlet Emma sier til avisen at han blir knust av å tenke på det Emma og de andre etterlatte dyrene har gått gjennom etter tornadoen.

– I tillegg til å være medisinsk skadet, var alt de kjente til borte, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder