TOK MED PROSTITUERT: I retten i Lille ble det i dag hevdet at Dominque Strauss-Kahn tok med en fransk prostituert kvinne til IMFs kontorer i Washington DC. Foto: AP Foto: ,

Nye detaljer i DSK-saken: Tok prostituert med på IMF-kontoret

PARIS (VG) Dominique Strauss-Kahn skal ha latt seg avbilde på IMFs hovedkontor i Washington DC sammen med «Jade», den prostituerte franske kvinnen som flere ganger har vært i vitneavhør i rettssaken mot DSK og 13 medtiltalte,
i den nordfranske byen, Lille.

  • Harald Berg Sævereid

Artikkelen er over fem år gammel

Som direktør i Det internasjonale pengefondet, IMF, tok Dominique Strauss-Kahn en av sine prostituerte venninner med fra Frankrike til den amerikanske hovedstaden, Washington DC i 2010.

Elsker å reise

– Selvsagt sa jeg ja da jeg ble bedt om å bli med. Man sier ikke nei til 16 000 kroner, og en flott tur. Jeg elsker å reise, og jeg hadde aldri vært i den amerikanske hovedstaden før, fortalte kvinnen med kunstnernavnet, «Jade» retten i Lille.

Hun har tidligere sagt at hun under en drosjetur fortalte DSK at hun jobbet på en strippeklubb, men aldri at hun var prostituert. DSK fortalte i retten at han husker drosjeturen, men sa at han var overbevist om at hun var danser på denne klubben.

Bakgrunn:Legger Strauss-Kahn kortene på bordet?

Da DSK og «Jade» ankom IMFs hovedkontor i 2010, ble hun bedt om å utvise diskresjon, og noen spurte skulle hun si at hun var direktørens franske sekretær.

Gjentagelser

Det er mange gjentagelser i rettssaken i Lille, og i går fortalte Strauss-Kahn nok en gang at han ikke hadde tid til å ha slike sexmøtet i det omganger som er hevdet fra aktoratet.

– Jeg ledet IMFs arbeid med å redde verden fra finanskrisen, sa Strauss-Kahn.

Les også: Her er Strauss-Kahns sex-hotell

Han har fortalt at han så på møtene, eller sex-fester, som andre beskriver dem, som vennetreff mellom voksne mennesker, og hvor alle de involverte var fullstendig klar over hva de gikk til. Og som hadde gjensidig glede av disse møtene. Strauss-Kahn hevder at han ikke hadde tid til å delta mer enn fire ganger i året, 12 ganger til sammen i løpet av tre år, fra 2008 til 12011.

– Visste ikke

Tidligere har han sagt at han ikke visste at jentene han hadde sex med var prostituerte. Påstanden står i grell kontrast til det den prostituerte kvinnen, Sandrine Vandenschrik, forklarte i politiavhør.

– Han lå midt i haugen av åtte nakne kvinnekropper. Jeg orket ikke delta, forklarte Vandenschrik, som var invitert til og blir med på sexorgien, enten av DSK selv eller av miljøet rundt ham.

De første tipsene om en organisert sex- og prostitusjonsring med Dominique Strauss-Kahn som ringleder, skal ha blitt gitt anonymt til politiet i Lille, allerede noen måneder før en episode som gjorde han verdensberømt for alvor.

Les også

Mer om

  1. Voldtektssaken mot Strauss-Kahn
  2. Frankrike

Flere artikler

  1. Legger han kortene på bordet?: I dag skal Strauss-Kahn svare på halliktiltalen

  2. Aktor vil frikjenne for Strauss-Kahn

  3. Fransk sex-skandale for retten mandag: Strauss-Kahn nekter å ha skaffet prostituerte til sex-fester

  4. Strauss-Kahn: – Jeg har aldri vært på Carlton

  5. Strauss-Kahn frifunnet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder