RYDDER OPP: Facebook har fjernet hundrevis av kontoer fra Facebook og Instagram i India og Pakistan. Foto: AP / NTB scanpix

Facebook fjerner hundrevis av falske kontoer i India og Pakistan

Facebook har slettet 712 kontoer og 390 sider i India og Pakistan, bare dager før valget i India. Kontoene var falske og drev politisk manipulering, heter det.

NTB-AP-AFP

Facebooks sjef for datasikkerhet, Nathaniel Gleicher, sier til Reuters at kontoene er blitt fjernet basert på sin atferd, ikke innholdet.

Facebook brukes av over 300 millioner mennesker i India og er et svært viktig verktøy i valgkampen. Valget starter 11. april og avsluttes 19. mai.

Facebook bekrefter at 549 kontoer og 138 sider knyttet til Kongresspartiet i India er fjernet. Videre er 15 sider, grupper og kontoer knyttet til det indiske IT-selskapet Silver Touch stengt for spredning av politiske innlegg. Selskapet kobles til en app som brukes av regjeringspartiet BJP.

les også

NSB offer for aprilsnarr

BJP avviser å ha noe med Silver Touch å gjøre. Silver Touch har overfor Reuters ikke kommentert saken.

Facebook har også avdekket falske kontoer og BJP-kritiske innlegg koblet til en IT-avdeling i Kongresspartiet. Kongresspartiets talsperson Manish Tewari sier det vil ettergå Facebooks funn.

I Pakistan har Facebook fjernet 57 kontoer, 24 sider, sju grupper og 15 Instagram-kontoer. Der dreier det seg om innlegg som skryter av flyvåpenet, gjorde narr av erkerivalen Indias flyvåpen og støttet antiindiske protester i Kashmir. 2,8 millioner brukere fulgte én eller flere av sidene.

De ansvarlige bak kontoene forsøkte å skjule sin identitet og fremstå som vanlige folk, men var ansatte i medieavdelingen (ISPR) i hæren, opplyser Facebook. ISPR har ikke kommentert opplysningene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder