En mor og hennes barn mistet livet da det begynte å brenne i den omstridte flyktningleiren Moria i Hellas søndag. Foto: AP / NTB scanpix

Mor og barn omkom i brann i gresk flyktningleir

En kvinne og hennes barn mistet livet da det begynte å brenne i den overfylte Moria-leiren på øya Lesvos i Hellas søndag, ifølge greske medier.

  • NTB-AFP-DPA

Kvinnen ble brakt til sykehuset på øya, mens barnets kropp ble overlatt til myndighetene av migrantene i leiren.

Tidligere søndag var det kjent at minst én person hadde mistet livet.

– Situasjonen er anspent. Det er snakk om en død mor og hennes barn, men vi har ikke greid å bekrefte dette ennå, sier Lesvos-ordfører Stratis Kytelis.

les også

Mindreårig drept i flyktningleir på Lesvos: – Nå må Europa handle

Fant to forkullede barn

Hendelsesforløpet var fortsatt uklart søndag kveld.

Ifølge en uttalelse fra politiet brøt det ut branner på to steder ved 17-tiden søndag – én inne i Moria-leiren og én i en midlertidig leir utenfor, kalt Olivenlunden.

Inne i leiren skal brannen ha spredt seg til seks eller sju av konteinerne som brukes til å huse flyktninger og migranter.

– Vi fant to barn fullstendig forkullet og en død kvinne. Vi ga barna, tullet inn i pledd, til brannmannskapene, sier 15 år gamle Fedouz fra Afghanistan.

les også

Fortvilelsen brer seg i gresk flyktningleir: – Barna leker i kloakk

Opptøyer etter brannen

Brannen ble til slutt slukket med hjelp av et fly.

Flere migranter sier imidlertid til AFP at det bygget seg opp et raseri over at det tok lang tid før brannmannskapene ankom, noe som førte til store uroligheter i leiren.

Politiet avfyrte tåregass mot opprørte migranter som stormet resepsjonsområdet i Moria-leiren, mens forsterkninger ble fløyet inn fra Aten.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier politiet på Lesvos at det var migrantene selv som tente på brannene i protest mot forholdene i leiren. Asylsøkerne krever å bli overført til fastlandet.

TÅREGASS: Politiet brukte tåregass mot migrantene da det oppstod opptøyer i etterkant av brannen. Foto: Giorgos Moutafis / X03162

Fullstendig overfylt

Moria-leiren, som er bygget for rundt 3000 personer, huser nå 13.000 flyktninger og migranter.

I 2016 undertegnet tyrkiske myndigheter en avtale med EU om å begrense tallet på flyktninger som tar sjøveien fra Tyrkia til de greske øyer. Men de siste månedene har antall nye ankomster økt jevnt.

Den greske regjeringen opplyser søndag at de mandag skal diskutere en ny asyllov for å håndtere den nye flyktningkrisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder