DEMONSTRASJONER: Flere viste fredag sin avsky mot USA og Israel etter angrepet som drepte general Qasem Soleimani. Foto: MOHSIN RAZA / Reuters

Irakisk militærkilde: Flere drept i luftangrep mot milits nord for Bagdad

Seks personer er drept i et luftangrep mot kjøretøy med irakisk milits nord for Bagdad, ifølge en irakisk militærkilde. Den USA-ledete koalisjonen som slåss mot IS avviser at den står bak angrepet.

 • Knut Arne Hansen
 • VG / NTB
 • Mikal Hem

Kilden opplyser til nyhetsbyrået Reuters at to kjøretøy er funnet utbrent etter angrepet. I tillegg til seks drepte er tre alvorlig såret. Angrepet skal ha skjedd klokken 01.12 lokal tid i Taji-distriktet nord for Bagdad.

USA benekter at koalisjonen som kjemper mot terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) står bak angrepet.

«FAKTA: Den internasjonale koalisjonen for Operation Inherent Resolve utført IKKE luftangrep i nærheten av Taji-basen i løpet av de siste dagene», skriver oberst Myles B. Caggins, talsmann for Operation Inherent Resolve, på Twitter.

Operation Inherent Resolve er den USA-ledete operasjonen mot IS i Irak og Syria.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal fem medlemmer at en milits ha blitt drept i angrepet. Irakisk TV melder at angrepet var rettet mot ledere i den irakiske militsorganisasjonen Hashed al-Shaabi, også kjent som Folkets mobiliseringskomité.

Pentagon opplyser til Newsweek at målet for angrepet av militsen Imam Ali Brigades, og at det er «stor sannsynlighet» for at angrepet resulterte i at militsens leder Shubul al-Zaidi ble drept. Også dette angrepet skal ha vært godkjent av president Donald Trump.

les også

Sorg og sinne blant Soleimanis allierte: «USA er alle terroristers mor»

Mener angrepet traff helsepersonell

Folkets mobiliseringskomité består av en rekke militser som får iransk støtte.

Militsen hevder på sin side at angrepet traff en bilkolonne med helsepersonell, opplyser de i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge lokale medier skal rakettene ha gjort så stor skade at det vil være vanskelig å identifisere de døde.

Iransk general drept

Abu Mahdi al-Muhandis, nestlederen i Folkets mobiliseringskomité, var blant dem som ble drept i et amerikansk droneangrep ved flyplassen i Bagdad natt til fredag.

Angrepet tok livet av den iranske generalen Qasem Soleimani.

DREPT: General Qasem Soleimani ble natt til fredag drept i et rakettangrep. Foto: IRAN'S SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT / IRAN'S SUPREME LEADER OFFICE

– Vi gikk til handling for å stoppe en krig. Vi gikk ikke til handling for å starte en krig, forklarte USAs president Donald Trump fredag kveld.

– Men det iranske regimes aggresjon i regionen, inkludert bruken av andre til å krigføre på deres vegne, for å destabilisere deres naboer må stoppe. Og det må stoppe nå, fortsatte han.

Les også

Mer om

 1. Irak
 2. Midtøsten
 3. Bagdad

Flere artikler

 1. Norsk opptrening av irakiske sikkerhetsstyrker settes på vent

 2. Trump truer Iran med nye våpen

 3. Rakettangrep mot Bagdad

 4. Jens Stoltenberg om Midtøsten-krisen: Stopper NATO-trening i Irak

 5. Tusener av irakere tar farvel med drept iransk general

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder