ETTERFORSKER: Politiet var mandag på åstedet hvor en kvinne ble skadet i en eksplosjon. Foto: AP

Politiet jakter mystisk brevbomber i Texas

På elleve dager er to personer drept og to skadet etter å ha åpnet pakker de har fått på døren i Austin. Nå utlover guvernøren dusør i jakten på på den som står bak.

  • ann.fredriksen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet mistenker at det er en sammenheng de tre brevbombene, som alle har rammet folk med minoritetsbakgrunn. De undersøker om det er snakk om hatkriminalitet.

To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, som begge var svarte. Bomben var skjult i en pakke og gikk av etter at gutten hadde båret den inn i huset hvor de bodde.

les også

Herjet i USA i en årrekke: Unabomberen fikk livstid

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Mandagens eksplosjoner skjer kun ti dager etter et annet brevbombeangrep, hvor en 39 år gammel svart mann drept.

SLÅR ALARM: Politisjef Brian Manley holdt mandag pressekonferanse om de mystiske brevbombene. Foto: SERGIO FLORES / X06564

Politiet ber nå alle som får pakker de ikke har forventet, eller som ser mistenkelige ut, om å ringe til politiet og ikke åpne dem.

– Det er ikke på tide å få panikk, men det er på tide å være årvåken og å følge med, sier politisjef Brian Manley i Austin, som lover at de snur alle steiner i jakten på den eller de som står bak.

Texas-guvernør Greg Abbotts kontor opplyser at de utlover en dusør på 15.000 dollar (rundt 116.000 norske kroner) for informasjon som fører til pågripelser i saken.

les også

Donald Trumps svigerdatter sendt til sykehus etter mistenkelig brev

Rundt 400.000 personer besøker i disse dager Austin i forbindelse med musikk- og teknologifestivalen South By Southwest. For fire år siden kjørte en mann en bil gjennom en sperring og inn i en gruppe festivaldeltagere. Fire personer ble drept og mange flere såret. Etter dette ble sikkerhetstiltakene skjerpet.

De tre eksplosjonene har skjedd i ulike deler av Austin og langt fra festivalområdet. I minst to av tilfellene har pakkene blitt levert i løpet av natten foran inngangsdørene til ofrenes boliger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder