Paven som tegneseriehelt

(VG Nett) En tegneserie med pave Johannes Paul II som superhelt er så populær at forlaget er utsolgt.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

SUPERHELT: Pave Johannes Paul II er blitt tegneseriehelt i boken om seg selv. Foto: EPA

I live var Johannes Paul II en superstjerne som skrev flere bøker, inkludert en biografi om seg selv. Men flere måneder etter hans død blomstrer fortsatt populariteten. Så populær er pave Benedict XVIs forgjenger at en tegneserie om hans liv ble utsolgt på kort tid.

Tegneserieboken er i hovedsak rettet mot unge, men har ifølge bokhandelen i Vatikanet vært like mange voksne som unge som har kjøpt tegneserien.

Boken, som er utgitt av Libreria Editrice Vaticana, er på 95 sider og inneholder ifølge britiske The Times en rekke vanlige tegneserie-fraser som «Ka-Boom» og «Crash».

Pavens liv er tegnet i en stil som beskrives som noe mellom Tintin og Disney.

«The Life of John Paul II in Cartoons» forteller historien om Karol Wojtyla's barndom i Polen, hans liv som en arbeider, biskop og kardinal under kommunismen før han ble valgt til pave.

Tegneserien tar også for seg attentatforsøket Paven ble utsatt for i 1981 og hans tur til Jerusalem i 2000. Serien avslutter med bilder av Pavens kiste i begravelsen på Petersplassen i april der en stor folkemengde ba om at han skulle bli utpekt som helgen umiddelbart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder