Flere anklager mot Lynndie

(VG Nett) Amerikansk militære vil reise enda flere anklager mot Lynndie England, som allerede står anklaget for misbruk av irakiske fanger i Abu Ghraib-fengslet.

  • Guro Istad
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Den 21 år gamle kvinnen figurerte på flere bilder av vettskremte irakiske soldater, kledd nakne og ydmyket av England og hennes 35 år gamle kjæreste, Charles Graner.

Usømmelig adferd

Nå må England forsvare seg mot enda flere anklager, skriver CNN. For i tillegg til at hun står overfor mulig krigsrett for misbruk av
irakiske fanger, anklager det amerikanske forsvaret henne nå også på fire punkter for usømmelig adferd, og på ett punkt for å ha brutt forbudet mot å produsere eller være i besittelse av seksuelt relaterte fotografier.

Høringen utsatt

England er en av til sammen sju amerikanske soldater som står tiltalt for fangeskandalen i Abu Ghraib-fengslet. Ifølge CNN skulle hun møtt til høring sist mandag på Fort Bragg i Nord-Carolina. Høringen skulle bringe klarhet i hvorvidt 21-åringen skal bringes inn for krigsrett, men er utsatt på anmodning fra hennes forsvarere.

Lynndie England har hele tiden hevdet at hun fulgte ordrer fra sine overordnede.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder