Nordmann i København knivstukket

I livsfare med punktert lunge

Desperate løp fire nordmenn unna en gjeng i København som truet dem med kniv. Utenfor et utested ble den ene knivstukket i ryggen.

Pål Ertzaas
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Knivstikket punkterte den 19 år gamle norske studentens lunge.

- Han hadde også et kraftig blodtap og var i livsfare etter knivstikkingen, sier Niels Bogs-Grarup, sentralvakt hos Kriminalpolitiet i København.

Nordmannen var i København sentrum da de ved 01.30-tiden i natt gikk forbi en gjeng danske ungdommer med annen etnisk opprinnelse.

- De gjorde tilnærmelser mot den norske kvinnen. En av nordmennene spurte hvorfor, og da trakk den ene en kniv, sier Bogs-Grarup til VG.

De fire nordmennene løp da rundt 50 meter for å komme seg inn på diskoteket Barføy, som ligger i nærheten.

Student

- Utenfor diskoteket, mens de ventet på å komme seg inn, ble den ene stukket i ryggen med en kniv. Deretter la overgriperne på sprang, sier Bogs-Grarup.

En lege kom til stedet og holdt nordmannen i live inntil han ble fraktet til Rigshospitalet.

- Mannen er nå utenfor livsfare, og hans familie i Norge skal være varslet, sier Bogs-Grarup. Nordmannen som ble stukket, er i Danmark for å studere til å bli optiker, skriver danske Ekstra Bladet.

Fire menn ble etter overfallet innbrakt av politiet, men ble senere løslatt igjen.

- Vi hadde ikke nok på dem til å sikte de fire som ble innbrakt. Det er svært mange ute i gatene i København på denne tiden, men vi ser svært alvorlig på saken og jobber for å oppklare den, sier Bogs-Grarup.

- Ren ondskap

Syv vitner er avhørt, i tillegg går politiet gjennom videoopptak fra overvåkingskamera ved inngangen til diskoteket. Mannen som stakk, skal ha hatt en spesiell påkledning som gjør at han lettere kan identifiseres.

I fjor sommer ble en italiensk turist drept. Nå reagerer København-politiet på metoden:

- Dette er simpelthen ren ondskap. Den forulempede forsøkte faktisk å flykte, likevel ble han overfalt bakfra. Det er en skrekkelig mentalitet, sier Bogs-Grarup.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder