Bush hamrer løs på Kerry nøler med TV-debatt

Republikanernes valgkampmaskin fortsetter å hamre løs på den demokratiske presidentkandidaten John Kerry. Men USAs president George W. Bush nøler med å møte Kerry ansikt til ansikt i en TV-debatt.

 • NTB

Artikkelen er over 16 år gammel

ANGRIPES: President George W. Bush fortsetter å hamre løs på presidentkandidat John Kerry. Foto: Reuters

Bushs valgkampsjef Ken Mehlman ville søndag ikke svare på om og i tilfelle når den sittende presidenten vil stille opp til fjernsynsdebatt ansikt til ansikt med Kerry.

- Når tiden er inne, og det blir den snart, vil vi si hvordan vi stiller oss til en slik deltakelse, sa Mehlman.

Jobbskaping

- Økte skatter vil kvele jobbskapingen, sa Bush til tusenvis av jublende tilhengere på en fotballbane i Parkersburg i delstaten West Virginia. Mange av deltakerne på møtet var tilreisende fra nabostatene Pennsylvania og Ohio - viktige såkalte svingstater.

NØLER: Trass i den harde kritikken mot Kerry, nøler president Bush med å møte sin utfordrer til presidentembetet i en TV-debatt. Foto: AFP

- Hans forslag om å øke skattene for de øverst på inntektsstigen vil føre til økt skatt for 900.000 småforetak. Det vil gå ut over de små næringsdrivende som betaler personskatt og som skaper de fleste nye jobbene i økonomien vår, framholdt Bush.

Personangrep

Kerry har på sin side gått lei av de stadige personangrepene han utsettes for, spesielt når det gjelder hans krigsinnsats i Vietnam. Han og hans folk fordømmer det de kaller republikanernes halvsannheter og personhets.

- Visepresidenten (Dick Cheney har til og med kalt meg uskikket til å være president. Jeg vil heller la velgerne avgjøre om en som fikk sin tjenestegjøring utsatt fem ganger er mer egnet til å forsvare landet, enn en som har fullført to tjenesteperioder, sier Kerry.

Ifølge nyhetsmagasinene Time og Newsweek har Bush nå en klar ledelse over Kerry foran presidentvalget 2. november. Bush står støtt på områder som nasjonal sikkerhet og krigen mot terror, men har hatt problemer med sysselsettingsspørsmål og skattepolitikken.

Mer om

 1. George W. Bush
 2. Presidentvalget i USA

Flere artikler

 1. Bush og Kerry møtes igjen i natt

 2. Bitter kamp om hvem som vant

 3. Dette er TV-bildene som skadet Bush

 4. Bush fortsatt klart foran Kerry på målinger

 5. Vil grille Bush på økonomien

Fra andre aviser

 1. Bush hamrer løs på Kerry - nøler med TV-debatt

  Aftenposten
 2. Like forskjellig i stil som i innhold

  Bergens Tidende
 3. Dødt løp mellom Bush og Kerry

  Bergens Tidende
 4. 257 - 243 - 38

  Bergens Tidende
 5. Deres andre jeg

  Bergens Tidende
 6. Bush ba om nasjonens støtte

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no