SYKLET: Linda Ann O’ Keefe pleide ofte å sykle til skolen, men dagen hun forsvant ble hun kjørt til skolen av foreldrene sine. Foto: Newport Beach Police

Mann arrestert for drapet på 11-årige Linda Ann i 1973

11 år gamle Linda Ann O’ Keefe ble funnet kvalt i Sør-California for over 45 år siden.

Nå er James Neal (72) arrestert for ugjerningen, bekrefter politiet i Newport Beach Police, skriver ABC News.

les også

Skal ha gjemt søsteren i fryseboks i 18 år

Neal ble arrestert ved hjelp av en avansert DNA-teknologi i kombinasjon med slektsgransking, sier politiet.

– Vi har aldri glemt Linda, sa politisjef Jon Lewis i Newport Beach Police.

Ved å laste opp DNA, enten fra en mistenkt eller fra en ukjent død, til en DNA-base, kan man finne fjerne slektninger av vedkommende. Deretter tegner slektsgranskerne et slektstre som leder til personen de leter etter. Det var slik 72-åringen ble tatt, forteller politiet.

les også

Pågrepet for 26 år gammelt drap i USA

James Neal, som bodde i Sør-California på 1970-tallet, ble arrestert denne uken i Colorado. Linda O’ Keefes foreldre er døde, så det var 11-åringens søstre som fikk varsel om arrestasjonen.

Fant kvalt i 1973

Politiet i Newport Beach hadde i fjor en Twitter-kampanje som skulle skape fornyet oppmerksomhet om saken. Politiet har gjenskapt øyeblikkene fra da 11-åringen forlot hjemmet sitt for siste gang - til hun ble funnet død dagen etter.

Linda O’ Keefe ble sett siste gang den 6.juli 1973 da hun var på vei hjem fra skolen.

les også

DNA-jegernes store gjennombrudd

Pluss content

Den 11 år gamle jenta pleide ofte å sykle til skolen, men denne dagen ble hun kjørt til skolen av foreldrene sine. På slutten av skoledagen ringte Linda O’ Keefe til moren sin for å spørre om å bli hentet fra skolen, men moren var for opptatt med å sy og ba datteren gå hjem selv.

les også

Seriemorder tilsto 90 drap: FBI leter etter ofrene som ble tegnet

En dame har tidligere fortalt til politiet at hun så 11-åringen stå ved siden av en turkis varebil og snakke med sjåføren av bilen. Tidligere på dagen skal samme varebil ha fulgt etter Linda O’ Keefe, ifølge en venn av jenta.

Men Linda kom aldri hjem den dagen. Foreldrene til 11-åringen tok derfor kontakt med politiet, som satte i gang en leteaksjon.

Linda O’ Keefe ble funnet dagen etter i Back Bay av en tilfeldig forbipasserende mann. Dagen før hørte skal en dame ha hørt et skrik i samme område, hvor en stemme skal ha ropt «Stopp! Du gjør meg vondt», forteller politiet. Den 11 år gamle jenta ble kvalt til døde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder