- En helt og et symbol

HAUGESUND (VG) - Dine handlinger i forbindelse med «Sleipner»-ulykken viser hva som kan bo i et menneske når ekstreme forhold krever en ekstrem innsats.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Dette sa sjefredaktør Bernt Olufsen i VG til «Årets navn», Einar Eikeland, da prisen ble delt ut under en privat høytidelighet i Haugesund.

- Men du var ikke alene. Det var mange som gjorde en innsats. Slik blir du et symbol på, og en representant for, alle dem som gjorde en gedigen redningsinnsats denne tragiske kvelden, sa Olufsen videre.

Kåringen av «Årets navn» i VG er basert på innringning av leserne, veid opp mot en Gallup-undersøkelse. Det var overhodet ingen tvil: Einar Eikeland er navnet i år.

Prisen ble innstiftet i 1974, og Einar Eikeland blir derfor den 25. som får overrakt Nils Aas' gedigne statuett «Blomstergutten».

Med statuetten følger 50 000 kroner, som vinneren må gi videre til et godt formål. Einar Eikeland gir pengene til Frelsesarmeen.

- Frelsesarmeen driver et imponerende arbeid, der den enkelte ansatte får lite igjen - utover gleden over å hjelpe. Gaver til dem vet jeg kommer fram til de mest trengende, sier Einar Eikeland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder