Norsk pelsjeger mistet kona og datter (10 md.) i bjørneangrep

En rekke kanadiske medier melder at en 37 år gammel kvinne og hennes 10 måneder gamle datter mandag ble drept av en grizzlybjørn.

De to er henholdsvis kone og datter til en norsk pelsjeger.

Mediene skriver at de har opplysningene fra en pressemelding fra lokale myndigheter i det kanadiske territoriet Yukon.

Angrepet skal ha skjedd mandag formiddag lokal tid nær familiens hytte i det øde området rundt Einarson Lake. Myndighetene ble varslet om angrepet etter at nordmannen aktiverte en nødalarm klokken 15.45.

Da skal han akkurat ha kommet tilbake fra jakt. Nordmannen har opplyst at han ble angrepet av en grizzlybjørn rundt 100 meter fra hytta. Han skal ifølge pressemeldingen ha blitt tvunget til å skyte og drepe bjørnen. Da han etterpå fortsatte mot hytta fant han sin kone og datter døde like utenfor hytta.

– Det fremstår som at de har vært ute og gått en tur da hendelsen inntraff, heter det i pressemeldingen, som opplyser at det fatale angrepet trolig skjedde en gang mellom klokken 10 og klokken 15.

Politi i Yukon informerer på Twitter at politiet etterforsker saken.

Familien skal ha bodd i hytta de siste tre månedene. Kvinnen, som var i fødselspermisjon har til vanlig jobbet som lærer ved en barneskole i småbyen Whitehorse, rundt 400 kilometer lenger sør i Yukon. De lokale skolemyndighetene opplyser at elever og ansatte ved skolen har fått tilbud om krisehjelp.

En venn av familien sier ulykken har gått hardt inn på lokalbefolkningen.

– Dette er et stort tap. Alle er fullstendig knust nå, sier familievennen Rémy Beaupré til CBC.

– Mange av vennene våre samler seg i kveld for å sørge og støtte hverandre, sier han.

Den kanadiske TV-kanalen har også snakket med Brian Melanson, som også er pelsjeger i området der nordmannen og hans familie har hytte. Han forteller at de bare har møttes noen få ganger, men at det ikke var noen tvil om at familien var vante med livet i naturen.

– Dette er kompetente skogfolk som ikke mangler erfaring, sier han.

Melanson forteller at dødsfallene gjør inntrykk på hele samfunnet i ødemarken i området. Mange pelsjegere tar med seg koner og barn og lever et liv omgitt av bjørn og andre farer. Nå er han klar til å gi nordmannen den støtten han måtte trenge.

– Han kommer til å trenge mye støtte fra alle.

Saken blir nå rutinemessig etterforsket.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder