MACRON-BESØK: Frankrikes president Emmanuel Macron belønnet 22 år gamle Mamoudou Gassama statsborgerskap etter heltedåden.
MACRON-BESØK: Frankrikes president Emmanuel Macron belønnet 22 år gamle Mamoudou Gassama statsborgerskap etter heltedåden. Foto: POOL / X80003

Fransk politi: Barnets far spilte Pokémon Go – risikerer fengsel for omsorgssvikt

UTENRIKS

Faren til fireåringen som dinglet etter armene fire etasjer over bakken, var ute og spilte Pokémon Go da dramaet utspilte seg.

Publisert: Oppdatert: 29.05.18 17:41

Dette opplyser fransk politi, som nå sikter barnefaren for omsorgssvikt da han forlot fireåringen, melder flere internasjonale medier.

Forsinket av Pokémon Go

Den dramatiske redningen gikk verden rundt mandag – da den 22-årige ulovlige innvandreren Mamoudou Gassama heltemodig klatret opp fra balkong til balkong og reddet fireåringen.

Barnefaren risikerer to år i fengsel når han møter for retten i september, forteller politiets jurist. Mannen skal ha forlatt barne for å handle, men hadde begynt å spille Pokémon Go på hjemvei på mobilen sin, opplyser politiadvokat François Molin til BFMTV.

Familien til den fire år gamle gutten som ble reddet fra en balkong i Paris, takker den unge migranten som sto for den oppsiktsvekkende redningsaksjonen. Gassama ble mandag takket av president Emmanuel Macron med statsborgerskap.

– Veldig modig

– Han er en sann helt, sier fireåringens bestemor om Mamoudou Gassama (22).

– Heldigvis visste han hvordan han skulle klatre, fordi mange sto nedenfor, men han sto ikke bare med armene i kors. Han raste opp til femte etasje. Det var helt utrolig. Han var veldig modig, sier hun.

Det er bare tre uker siden fireåringen forlot den franske øya Réunion i Indiahavet, der moren og bestemoren bor, for å bo med sin far, som arbeider i Paris. Moren og et søsken skulle etter planen flytte etter i juni.

Kritiseres for hykleri

Behandlingen av Gassama står midlertidig i skarp kontrast til Macrons forslag til en ny og strengere asylpolitikk, som vil innebære at afrikanske migranter og asylsøkere med avslag blir utvist og deportert langt raskere enn i dag.

– Det er en generell følelse av skamløs politisk utnytting, sier Jean-Claude Mas, generalsekretær i La Cimade, en interesseorganisasjon for migranter.

Også Claire Rodier i GISTI, som jobber for migrantenes rettigheter, er kritisk.

– Det er litt hyklersk eller kynisk. Det står i kontrast til den undertrykkende politikken som denne regjeringen fører mot migranter og de papirløse, sier hun.

Her kan du lese mer om