MØTE: USAs president Donald Trump på vei inn i et møte om et nytt lovforslag for asylfamilier tirsdag. Her sammen med lederen for Representantenes hus Paul Ryan. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Republikanerne splittet om nytt asylforslag

USAs president Donald Trumps eget parti er splittet i arbeidet med å finne en løsning på problemet ved grensene, men essensen er å internere familier sammen.

  • uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trump gikk i møte med republikanerne i Representantenes hus tirsdag kveld. Her ble det lagt fram et forslag om å endre loven som setter en grense på 20 dager for hvor lenge mindreårige kan holdes internert. I stedet ønsker de å kunne internere barna sammen med foreldrene på ubestemt tid.

les også

USA trekker seg fra FNs Menneskerettighetsråd

Ifølge nyhetsbyrået AP sa Trump under møtet at han støtter forslaget «ett tusen prosent».

les også

Asylplan kan velte Merkels regjering

Annet forslag

Samtidig har republikanerne i Senatet blitt enige om en annen framgangsmåte. Senatets flertallsleder Mitch McConnell sier de ønsker å kunne internere barna sammen med foreldrene, men de ønsker en raskere prosess. Forslaget er å sette inn nesten 400 ekstra føderale immigrasjonsdommere for å fremskynde behandlingen av asylsøknader og eventuell deportasjon.

les også

USAs førstedamer vil ha slutt på internering av barn

Men dette forslaget virket Trump å være mindre begeistret for, fordi han mener flere av dommerne kan være korrupte, ifølge The New York Times.

– Gir ingen mening

2.300 barn, over 100 av dem under fire år gamle, er siden april satt i interneringsleirer etter å ha blitt tatt med tvang fra foreldre som anklages for å ha tatt seg ulovlig over grensa fra Mexico.

les også

Hillary Clinton om Trumps innvandringspolitikk: - Jeg advarte om at dette kunne skje

McConnell sier han planlegger å be Demokratene støtte deres forslag. Men Senatets mindretallsleder og demokraten Chuck Schumer sier Trump må bruke sin myndighet til å sette en stopper for situasjonen umiddelbart.

– Det er så mange hindre i et lovforslag, og når presidenten kan gjøre det med pennen, gir det ingen mening, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder