FORSØKT DREPT: Eks-spionen Sergej Skripal overlevde nervegass-angrepet i Salisbury i mars. Bildet er fra 2006. Foto: YURI SENATOROV / Kommersant Photo

Sky News: Britisk politi mistenker russere for Novitsjok-angrepet

Politiet mener de vet hvem som står bak Novitsjok-angrepet på den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia Skripal.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mer enn én person er mistenkt i saken. Ifølge Sky News mener politiet at flere russere var involvert i drapsforsøket på eks-spionen og hans datter. De ble begge funnet bevisstløse på en benk utenfor et kjøpesenter i Salisbury i mars.

LES OGSÅ: Russer i London-eksil: 100 prosent sikker på at Putin står bak

Nå melder Sky News at britisk politi har klart å identifisere personene som forgiftet Julia og Sergej Skripal.

– Etterforskerne mener de har identifisert de mistenkte gjerningsmennene i Novitsjok-angrepet ved hjelp av bilder fra overvåkingskamera, heter det i saken.

Politiet skal deretter ha sjekket bildene fra overvåkingskameraene opp mot hvem som reiste inn og ut av landet i den samme perioden som angrepet skjedde, har kilder opplyst til Sky News.

LES OGSÅ: Sergej Skripal utenfor livsfare

Kildene har også informert om at etterforskerne skal ha sagt at de er helt sikre på at de mistenkte er russere.

Gjennombruddet i Novitsjok-saken kommer kort tid etter at 44 år gamle Dawn Sturgess og partneren hennes Charlie Rowley (45) ble utsatt for den russisk-utviklede nervegassen. Sturgess døde som følge av angrepet, mens Rowley er innlagt på sykehus.

les også

Skripals kjæledyr er døde

De ble syke ikke langt unna der den russiske eks-spionen og datteren ble forgiftet i mars. Sturgess skal ha blitt utsatt for en dose av Novitsjok som er ti ganger så høy som det Sergej Skripal og datteren Julia fikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder