DØDE I EGYPT: John og Susan Cooper døde i august som følge av E.coli-smitte.
DØDE I EGYPT: John og Susan Cooper døde i august som følge av E.coli-smitte. Foto: REX/Shutterstock

Egypt: Britisk ektepar døde av E. coli-smitte

UTENRIKS

Påtalemyndigheten i Egypt bekrefter at E. coli-smitte var årsaken til at to britiske turister døde på et hotell i august.

Publisert:

Det britiske ekteparet John (69) og Susan Cooper (63) døde i august under et opphold på Steigberger Aqua Magic Hotel i Hurgada. Nå bekrefter Egypts riksadvokat Nabil Sadek at dødsfallen skyldtes sykdom, trolig som følge av E.coli-bakterier, skriver NTB.

Tester viser at det var høye nivåer av E. coli og stafylokokker på hotellet. Det er ingenting som typer på at paret i 60-årene ble utsatt for voldskriminalitet.

40 andre gjester ved hotellet fikk lignende symptomer, og alle 301 gjester ble evakuert etter dødsfallene.

Obduksjon av ekteparet vi bli gjennomført i Storbritannia, ifølge BBC.

Ekteparets datter, Kelly Ormerod, fester imidlertid ingen lit til at foreldrene døde av E. coli-smitte. Hun var på hotellet sammen med foreldrene, og mener at symptomene ikke samsvarer med E. coli-smitte.

E.coli, som er kort for Escherichia coli, er et fellesnavn på en gruppe bakterier som forekommer normalt i store menger i tarmsystemet til mennesker og dyr. Det er imidlertid blitt dannet varianter av E. coli som har sykdomsfremkallende egenskaper som fører til diarésykdo, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Her kan du lese mer om