GIR SEG: Mike Krieger og Kevin Systrom på Webby Awards i New York i mai 2012. Foto: Stephen Chernin / REUTERS

Instagram-grunnleggerne forlater Facebook

Instagram-grunnleggerne Kevin Systrom og Mike Krieger går fra Facebook, ifølge Bloomberg på grunn av gnisninger med Mark Zuckerberg.

Artikkelen er over ett år gammel

New York Times omtalte først avgangen til de to med-grunnleggerne av Instagram, som Systrom sent mandag kveld bekreftet i en pressemelding.

Der skriver han at han og Krieger er takknemlige for de siste åtte årene med Instagram og seks år med Facebook-gjengen.

les også

Ole er Norges ukjente dollarmilliardær

Pluss content

«Vi er nå klare for et nytt kapittel», skriver Systrom.

Facebook-toppsjef Mark Zuckerberg roser de to i en uttalelse, og sier han «ønsker dem alt godt og er spent på å se hva som blir det neste de skaper.»

Ifølge Bloomberg skal det være økende gnisninger mellom de to Instagram-toppene og Zuckerberg når det gjelder i hvilken retning applikasjonen skal bevege seg i.

les også

Makedonske «fake news-gudfedre» hevder de hjalp Trump med å vinne valget

De skriver at Systrom og Krieger har jobbet for å holde Instagram-merket uavhengig av Facebook, og at de skal ha vært frustrert over at Zuckerberg har involvert seg mer i den daglige driften.

De to Instagram-toppene bygget opp bildedelingsapplikasjonen og solgte den til Facebook for 715 millioner dollar for seks år siden. Instagram er nå en av Facebooks nøkkel-inntektskilder, mens Facebook selv har vært gjennom flere skandaler som gjelder datadeling og sikkerhet den siste tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder