I LIVE: Alle de 12 guttene og treneren deres kom ut av grotten med livet i behold. Nå bygges et museum for å minnes redningsaksjonen. Foto: Sosiale medier

Bygger museum til minne om redningsaksjonen i Thailand

På torsdag startet arbeidet med å bygge et museum foran Tham Luang-grotten i Thailand. Museet skal inneholde bilder og malerier fra redningsaksjonen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er over en måned siden de 12 unge guttene og fotballtreneren deres ble sperret inne i Tham Luang Nag Non-grotten i Chiang Rai-provinsen i Thailand.

Redningsaksjonen, som sørget for at alle guttene, samt treneren, ble fraktet ut av grotten med livet i behold, var ferdig 11. juli.

les også

Les også: Vil lage film om guttene i grotten

Torsdag 3. august avholdt lokale myndigheter en religiøs seremoni for å be de hellige åndene i hulen om tilgivelse, og tillatelse til å begynne arbeidet med å bygge et museum foran grotten, skriver det lokale avisen Chiang Rai Times (CRT).

Statue, bilder og malerier

CRT skriver at prosjektet er sponset og ledet av den thailandske kunstneren Chalermchai Kositpipat, forventes å koste om lag 2.5 millioner norske kroner (10 millioner baht), og vil ta fire til fem måneder før det er ferdigstilt.

I tillegg til malerier og fotografier fra hendelsen, skal en statue av den tidligere marinejegeren Saman Kunan, som omkom i grotten under redningsaksjonen, reises utenfor museet.

Saman Kunan var den eneste som mistet livet i det som ble omtalt som et «umulig oppdrag», og et «redningsteknisk mareritt».

OMKOM: En statue av den thailandske dykkeren Saman Kunan skal reises utenfor museet. Foto: KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN, THAI NEWS PIX

På buddhistisk klosteropphold

Elleve av de tolv guttene, som er mellom 11 og 17 år gamle, har gjennomført et ni dagers opphold på et buddhistisk kloster i Mae Sai-distriktet i Thailand, skriver BBC.

Oppholdet i Wat Phra That Doi Tung-tempelet ble gjennomført til minne om den avdøde Saman Kunan, og de elleve guttene skal nå være noviser i klosteret.

NOVISER: Elleve av de tolv guttene fra fotballaget «Wild Boars» er nå hjemme etter et ni dager langt opphold i Wat Phra That Doi Tung-tempelet i Mae Sai-distriktet i Thailand. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA, AFP

Opplevelsen ble sett på som en spirituell renselse, og under oppholdet har guttene deltatt i meditasjon, bønn og vasket tempelet. Guttenes trener skal ifølge BBC bli igjen i tre måneder.

Én av guttene deltok ikke da han er kristen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder