Minst 42 døde i togkollisjon i Egypt

Minst 42 personer døde og over 130 ble skadet i en kollisjon mellom to passasjertog i byen Alexandria i Egypt.

Publisert:

Det bekrefter helsedepartementet natt til lørdag norsk tid. Ulykken skjedde da et tog som kom fra Kairo, braste inn i bakdelen til et tog som sto på en liten stasjon i forstaden Khorshid, rett øst for kystbyen.

Toget på stasjonen hadde akkurat ankommet Alexandria fra Port Said ved Suez-kanalen.

Kan skyldes teknisk svikt

Omstendighetene rundt ulykken foreløpig uklare. Jernbaneverket sier ingen ting om årsaken til ulykken, men at den etterforskes. Statlig fjernsyn i Egypt melder at kollisjonen skal ha skjedd som følge av en teknisk svikt i et av togene.

KOLLISJON: To tog frontkolliderte i forstaden til kystbyen Alexandria i Egypt. Flere personer er drept og over hundre er skadet. Foto: Ravy Shaker AP

Tallene på antall omkomne varierer. Det ble tidlig meldt om et tosifret antall omkomne. Helsedepartementet opplyser at tallet på antall bekreftet døde har steget til 40.

Ytterligere 123 er skadd og ambulansesjefen frykter tallene på døde og skadede kan komme til å stige.

Opprørspoliti

Før ambulansene fikk brakt ofrene til sykehus, ble de døde og sårede lagt på tepper ved siden av skinnene i jordbruksregionen i utkanten av den egyptiske middelhavsbyen.

Flere hundre forbipasserende og pårørende samlet seg på ulykkesstedet, mens opprørspoliti ble utplassert for å holde dem på avstand.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder