Over 225.000 omkom i bølgene

Indonesia satte onsdag opp tallet på dødsofre for bølgekatastrofen til 166.320. Dermed kom det samlede tallet på omkomne opp i over 225.000.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Ifølge helsedepartementet i Jakarta bygger det nye tallet på ferske rapporter fra Aceh og Nord-Sumatra. Disse to provinsene ble svært hardt rammet av kjempebølgene som traff det sørlige Asia annen juledag i fjor.

Tallet som ble lagt fram onsdag er rundt 50.000 høyere enn det indonesierne tidligere har operert med. Det skyldes delvis at mange mennesker er overført fra listen over savnede til listen over døde, ifølge en tjenestemann i landets helsedepartement til nyhetsbyrået Reuters.

Andre tjenestemenn medga at det neppe noen gang blir mulig å fastslå et nøyaktig dødstall. Omfanget av katastrofen er så gigantisk og forholdene i felten så kaotiske at alle anslag må være usikre, ble det sagt.

Storbritannias statsminister Tony Blair sa onsdag at tallet på briter som trolig mistet livet i katastrofen er lavere enn antatt. Mens tallet i forrige uke ble satt til 410, er det nå redusert til 274, sa Blair i Underhuset i London.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder