Vietnam: Tvillingpar hadde to forskjellige fedre

Familien prøver etter sigende å håndtere situasjonen etter beste evne.

Artikkelen er over fire år gammel

Vitenskapsmenn i Vietnam har bekreftet et tilfelle av et tvillingpar - med to forskjellige fedre, skriver CNN.

Et vietnamesisk par skal ha tatt med sine guttetvillinger til et helsesenter i landets hovedstad Hanoi for å ta DNA-tester, etter press fra familiemedlemmer som merket seg at barna slettes ikke var så like.

Prøvene viste at det ikke dreide seg om at feil barn var tatt med hjem fra fødesalen: Tvillingene hadde den samme moren, men forskjellige fedre.

Fikk du med deg?: Fikk tvillingpar med ulik hudfarge

Le Dinh Luong, president i en vietnamesisk forskergruppe på genetikk, sa at familien var overrasket over oppdagelsen, men at de nå forsøkte å løse situasjonen på best mulig måte.

Ifølge den vietnamesiske forskeren er det første gang han har hørt om et slikt tilfelle i Vietnam.

Få med deg: Kjenner du igjen «skrekk-tvillingene»?

Grunnen til at dette er mulig, er at et egg er befruktningsklart i opptil 48 timer. Samtidig kan sperm overleve i opptil ti dager. Det gir en ukes tidsrom hvor to egg kan befruktes av to forskjellige spermceller, gjennom samleie med to forskjellige menn, fortalte Dr. Keith Eddleman, ved Mount Sinai-sykehuset i New York til CNN.

Selv om fenomenet, som har den medisinske termen «superfecundation» på engelsk, er ekstremt sjeldent, så viser en studie fra 1992 at tvillingpar med forskjellige fedre sto for over 2 prosent av søksmålene mellom foreldre i USA, skriver Time.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder